Τα ευρήματα στο σπίτι του 43χρονου χούλιγκαν – Ο ρόλος στα επεισόδια και το παρελθόν

Δύο μεταλλικά μπαστούνια του baseball, μια κεντρική μονάδα υπολογιστή με το καλώδιο παροχής ρεύματος και εικόνας, 2 κράνη, χρώματος μαύρου, μία συσκευή κινητού τηλεφώνου και ένα ξύλινο στειλιάρι, βρίσκονται στα χέρια των αστυνομικών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Αστυνομίας και αναμένεται να αποκαλύψουν πολλά για όσα τραγικά συνέβησαν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια όπου έπεσε νεκρός με μια μαχαιριά ο 29χρονος Μιχάλης.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Όλα

αυτά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην οικία του συλληφθέντος με ένταλμα του αρμόδιου ανακριτή οπαδού του Παναθηναϊκού, ο οποίος σε βίντεο που διέρρευσε η ΕΛ.ΑΣ φαίνεται να παίζει καθοδηγητικό ρόλο στην εφόρμηση των οπαδών της Ντινάμο Ζάγκρεμπ στους οπαδούς της ΑΕΚ μεταξύ των οποίων βρισκόταν και ο άτυχος Μιχάλης Κατσουρής.

Τα μπαστούνια και το ξύλινο στειλιάρι

Τα μπαστούνια και το ξύλινο στειλιάρι εξετάζονται στα εργαστήρια για τυχόν αποτυπώματα και DNA, ενώ σημαντικότατα στοιχεία αναμένεται να αντληθούν από τον υπολογιστή και τις εικόνες που έχουν αποθηκευτεί σ αυτόν και ίσως δώσουν απαντήσεις για τα πως και τα γιατί της συνεργασίας κάποιων οπαδών του ΠΑΟ με τους Κροάτες και την καθοδήγησή τους στους δρόμους πέριξ του γηπέδου και την τελική επίθεση.

Στο βιντεοληπτικό υλικό που άνοιξε τον δρόμο για την έκδοση εντάλματος σε βάρος του φαίνεται ο 43χρονος οπαδός με το πλούσιο παρελθόν να σταματάει την κυκλοφορία, αναφέρουν πηγές της ΕΛΑΣ και έναν διερχόμενο οδηγό. Τον αναγκάζει με νοήματα να κάνει όπισθεν και να φύγει! Συνεχίζει να καθοδηγεί τον όχλο και λίγα λεπτά αργότερα φαίνεται στο βάθος η  αιματηρή συμπλοκή που ξεκινάει.

Αυτά τα πλάνα αποτελούν για την Αστυνομία ακόμη μία επιβεβαίωση για το ραντεβού και την στενή συνεργασία Ελλήνων και Κροατών χούλιγκαν  για την τελική επίθεση κατά των οπαδών της ΑΕΚ.

«Κλειστός χαρακτήρας”

Οι γείτονες του 43χρονου στην περιοχή του Γκύζη τον περιγράφουν ως κλειστό χαρακτήρα, που δεν επεδίωκε επαφές με κανέναν στην περιοχή. Είχε, ωστόσο, βεβαρημένο παρελθόν και αντιπαλότητες, ακόμη και με οπαδούς της ίδιας ομάδας, που υποστήριζε.

Τον Δεκέμβριο 2022 είχε δεχθεί  αιματηρή επίθεση με μαχαίρι και είχε τραυματιστεί μαζί με έναν ακόμη οπαδό τραυματιστεί μαζί με έναν ακόμη οπαδό του Παναθηναϊκού, μετά από επίθεση επίσης οπαδών του Παναθηναϊκού στην οδό Δέγλερη,  έξω από το Πρωτοδικείο, κατά την διάρκεια εκδίκασης υπόθεσης οπαδικής βίας και συγκεκριμένα του περιστατικού των πυροβολισμών σε καφετέρια της λεωφόρου Αλεξάνδρας, το οποίο επίσης είχε «χρώμα εμφύλιου» μεταξύ οπαδών.

Μπροστά στο Πρωτοδικείο

Το αιματηρό επεισόδιο έλαβε χώρα το μεσημέρι της 19ης Δεκεμβρίου, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη  η δίκη. Σε βίντεο που είχε δει το φως της δημοσιότητας, φαινόταν  στα πρώτα δευτερόλεπτα, ένας οπαδός, που βρίσκεται απέναντι από μια ομάδα ατόμων να  δέχεται μαχαιριά κατά την διάρκεια της συμπλοκής και να πέφτει από τα σκαλιά, μπροστά από το Πρωτοδικείο.

​Την ίδια ώρα οπαδοί, νεαροί των δύο αντίπαλων «στρατοπέδων», εκτόξευαν αντικείμενα και κάδους απορριμμάτων οι μεν προς τους δε, ανταλλάσσοντας ύβρεις και απειλές.

Επτά συλλήψεις

Στο σημείο κλήθηκε, τότε, η Αστυνομία καθώς η κατάσταση είχε ξεφύγει από κάθε έλεγχο με τους αστυνομικούς   να προχωρούν σε επτά συλλήψεις ατόμων. Τότε διαπιστώθηκε ότι δυο άτομα- ο 43χρονος ο ένας- έφεραν τραύματα από μαχαίρια και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Για την υπόθεση της σύλληψης του οπαδού του ΠΑΟ στον οποίο αποδίδεται κομβικός ρόλος στην υπόθεση που συνταράσσει, η ΕΛ.ΑΣ, προχώρησε στην παρά κάτω  λεπτομερή ανακοίνωση: «Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνελήφθη απογευματινές ώρες σήμερα (18-08-2023) 43χρονος ημεδαπός καθώς σχετίζεται με πράξεις οπαδικής βίας.

Προηγήθηκε κατάλληλη έρευνα και αξιολόγηση του συλλεχθέντος προανακριτικού υλικού και από την επακόλουθη διενεργηθείσα κύρια Ανάκριση εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου και συνελήφθη.

Οι κατηγορίες

Ειδικότερα κατηγορείται για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση έκρηξης με πρόθεση, διακεκριμένη περίπτωση προμήθειας και κατοχής μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, βιαιοπραγία κατά άλλων,  για επικίνδυνη σωματική βλάβη, τελεσμένη και σε απόπειρα, διατάραξη κοινής ειρήνης, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατ’ εξακολούθηση, για οπλοφορία, οπλοχρησία, παράνομη κατοχή και χρήση φωτοβολίδων καθώς και για εμπρησμό από πρόθεση από τον οποίο μπορεί να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα από κοινού, φερόμενες ως τελεσθείσες υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Επαγγελματικού και Ερασιτεχνικού Αθλητισμού.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία, αυτοκίνητο και δίκυκλη μοτοσικλέτα του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Κεντρική μονάδα υπολογιστή, με το καλώδιο παροχής ρεύματος και εικόνας, 2 μεταλλικά μπαστούνια baseball,  2 κράνη, χρώματος μαύρου, συσκευή κινητού τηλεφώνου, ξύλινο στειλιάρι.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

Ταυτοποιήθηκαν κι άλλοι

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες για να βρουν και τον δράστη της ανθρωποκτονίας, αυτόν που κατάφερε τη μοιραία μαχαιριά στο αριστερό χέρι του Μιχάλη, έχουν ταυτοποιήσει, μέσω των πινακίδων αυτοκινήτων και άλλους οπαδούς οι οποίοι  διαφεύγουν προς το παρόν, της σύλληψης. Σε εξέλιξη, βρίσκεται η αντιπαραβολή του γενετικού υλικού των συλληφθέντων με τα ευρήματα στο σημείο των συμπλοκών.

Από την ανάλυση των στοιχείων, μέχρι στιγμής, στα εργαστήρια φέρεται να μην προκύπτει ταύτιση με το γενετικό υλικό του 29χρονου. Στο μικροσκόπιο βρίσκεται το οπτικό υλικό από τα επεισόδια ενώ κομβικής σημασίας θεωρούνται τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων. Οι αστυνομικοί μετά την σχετική άδεια από τις δικαστικές αρχές για άρση του απορρήτου θα επιχειρήσουν να ανασύρουν δεδομένα που θα δρομολογήσουν και αυτά εξελίξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα