Τα e-mail βλάπτουν την υγεία μας

Η συνεχής παρακολούθηση των email προκαλεί έντονο στρές, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Irvine της Καλιφόρνια.

Ο ερευνητές, μέσω της έρευνάς τους, έδειξαν ότι όταν κάποιος αγνοεί τα email που έχει λάβει στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τότε αυτό έχει θετική επίδραση στη λειτουργία της καρδιάς του!

Οι επιστήμονες διεξήγαγαν την έρευνα τους, τοποθετώντας ειδικά μόνιτορ για τον έλεγχο της καρδιάς σε υπαλλήλους που ήταν σε επιφυλακή καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και έπρεπε

να κοιτάνε τακτικά τα email τους, ενώ μέρος στην μέτρηση πήραν και υπάλληλοι, που είχαν άδεια από το αφεντικό τους να μην κοιτάνε συνεχώς το email τους για έως και 5 ημέρες.

Οι υπάλληλοι που δεν κοιτούσαν το email τους τακτικά εμφάνισαν πολύ βελτιωμένους καρδιακούς ρυθμούς σε σχέση με τους υπόλοιπους, που ήταν συνεχώς online, μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών ή κινητών.

Το αποτέλεσμα των μελετών οδήγησε τους ερευνητές να προτείνουν στους εργοδότες να εφαρμόσουν ένα νέο είδος “διακοπών από το email” προκειμένου να διατηρήσουν σε καλή κατάσταση την υγεία των υπαλλήλων τους.

Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι πολύ σημαντικά να λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι καθημερινά ανταλλάσσονται παγκοσμίως πάνω από 200 δισεκατομμύρια email, ενώ η συνεχής παρακολούθηση του email έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι είναι επιζήμια τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική υγεία.

Πηγή: e-go.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα