Τα αυτονόητα ζητάει ο Ιατρικός Σύλλογος από τον ΕΟΠΥΥ

Να αποπληρωθούν άμεσα οι γιατροί ζητάει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), απαιτώντας από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΠΥ) εάν έχει χρήματα να τα μοιράσει ισότιμα και με σεβασμό προς τον κάθε γιατρό που παρείχε τις υπηρεσίες του στον οργανισμό, ενώ αν δεν έχει χρήματα τότε να μην πληρωθεί κανείς.
«Δεν πάει άλλο αυτή η αδικία» τονίζει χαρακτηριστικά ο ΙΣΑ, αναφέροντας ότι είναι αδιανόητο κάποιοι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ

και των μονάδων του να πληρώνονται στις 14 και στις 29 κάθε μήνα και κάποιοι άλλοι εργαζόμενοι να εργάζονται 3 χρόνια απλήρωτοι. «Γιατροί δύο ταχυτήτων δεν υπάρχουν στον ΙΣΑ», συμπληρώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο ΙΣΑ αναφέρει ότι στους 13 μήνες λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, δεν έχει γίνει καμία σύμβαση με κανέναν εργαζόμενο γιατρό του, επί 8 μήνες ο οργανισμός έχει απλήρωτους τους συμβεβλημένους ελευθεροεπαγγελματίες και επί 2 χρόνια επίσης απλήρωτους χιλιάδες κλινικούς και εργαστηριακούς γιατρούς από τα πρότερα ταμεία του.

Τέλος, ο ΙΣΑ εκφράζει την αγωνία των μελών του για την επικείμενη παραγραφή των ληξιπρόθεσμων χρεών και -ήδη από τον Ιούνιο του 2012- είχε προβεί στις απαραίτητες νομικές ενέργειες, με αποτέλεσμα χιλιάδες γιατροί μέλη του να έχουν ήδη εξάμηνη αναστολή της επικείμενης παραγραφής.

Keywords
Τυχαία Θέματα