ΣΥΡΙΖΑ: Σε πόσες λίστες τελικά βρίσκεται το όνομα Παπασταύρου;

Στην υπόθεση Σταύρου Παπασταύρου επανέρχεται το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις αποκαλύψεις για τα «Panama Papers» και αναρωτιέται «σε πόσες λίστες τελικά βρίσκεται το όνομα του;»

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου

« Πέφτει η κυβέρνηση υπό το βάρος των συγκλονιστικών αποκαλύψεων!

Δρομολογούνται ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις από τα αποκαλυπτικά ντοκουμέντα που συγκλονίζουν την κοινή γνώμη!

Αυτοί θα ήταν κάποιοι από τους τίτλους στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

και στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων στην περίπτωση που το όνομα οποιουδήποτε στελέχους ή μέλους του ΣΥΡΙΖΑ εμφανιζόταν να εμπλέκεται σε κάποια από τις γνωστές λίστες υπόπτων για φοροδιαφυγή ή κατόχων οφσορ εταιρειών.

Σήμερα όμως, που το όνομα του Σταύρου Παπασταύρου, στελέχους του ΔΝΤ και στενού συνεργάτη του τέως πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, εμφανίζεται στη λίστα των περίφημων “Panama Papers”, είναι απλώς Δευτέρα και δεν κουνιέται… φύλλο.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, εμείς οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως ο Σταύρος Παπασταύρου, έχει διεθνή εμβέλεια, καθώς το όνομά του εμφανίζεται, και μάλιστα 3 φορές, στη λίστα των περίφημων “Panama Papers”.

Μετά την εμπλοκή του στη λίστα Λαγκάρντ, οι νέες αποκαλύψεις σχετικά με το πολυπλόκαμο δίκτυο των οφσόρ εταιρειών με έδρα τον Παναμά φέρουν τον Στ. Παπασταύρου να μετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο 3 εταιρειών που εδρεύουν στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής.

Οφείλουμε να «συγχαρούμε» τον κ. Παπασταύρου για την ευρύτατη γκάμα των… επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων, που εκτείνονται, σύμφωνα με τα στοιχεία από τη λίστα Λαγκάρντ και αυτή των “Panama Papers”, τόσο στον Ατλαντικό όσο και στον Ειρηνικό Ωκεανό! Και, βεβαίως, δεν πρέπει να παραλείψουμε να «συγχαρούμε» τον νυν πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Μητσοτάκη, για την απουσία οποιαδήποτε απάντησης στα επανειλημμένα ερωτήματα που του έχουμε θέσει-μεταξύ άλλων- για τον κ. Παπασταύρου».

Ο Παπασταύρου στα Panama Papers

Ο γνωστός δικηγόρος, όπως αναφέρει η δημοσιογραφική ομάδα ICIJ, της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung που έκανε και την έρευνα, συμμετείχε από το 2005 έως το 2014 στο Δ.Σ. των εταιρειών του Παναμά Green Shamrock Foundation και Diman Foundation ενώ από το 2006 έγινε αντιπρόεδρος του ιδρύματος Aisios που υπάρχει ακόμη και σήμερα.

Στην επίσημη απάντηση του προς τους δημοσιογράφους της έρευνας, ο ίδιος ο Σταύρος Παπασταύρου ανέφερε σε πρώτο χρόνο ότι δεν θυμόταν τις εταιρείες.

Αργότερα όμως υποστήριξε ότι τις έκανε για «λογαριασμό δυο οικογενειακών φίλων» χωρίς να αποκομίσει οικονομικά οφέλη. Ως εκ τούτου, ισχυρίζεται πως δεν είχε υποχρέωση να δηλώσει τη συμμετοχή του στις φορολογικές αρχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα