ΣΥΡΙΖΑ: «Δημιουργική λογιστική» τα στοιχεία της κυβέρνησης

Για «εμπόριο ελπίδας» εκ μέρους της κυβέρνησης κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τα στοιχεία που παρουσίασε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας για το πρωτογενές πλεόνασμα.

«Το νέο προϊόν που λανσάρει είναι το λεγόμενο "πρωτογενές πλεόνασμα", που το έχει αναδείξει σε πανάκεια. Πέρα από το γεγονός της μετατροπής του ελλείμματος σε πρωτογενές πλεόνασμα μέσα σε ένα μήνα, κάτι που αποτελεί, ίσως, και παγκόσμιο ρεκόρ για το υπουργείο Οικονομικών, στα στοιχεία που ανακοινώθηκαν

δεν συμπεριλαμβάνονται οι προϋπολογισμοί των ΟΤΑ, των ασφαλιστικών ταμείων, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές και άλλες παράμετροι, δείχνοντας ότι κυριαρχεί μια νέου τύπου δημιουργική λογιστική», σχολιάζει η Κουμουνδούρου.

«Ακόμα, όμως, και στην περίπτωση που υπήρχε πλεόνασμα, αναρωτιέται κανείς πώς μπορεί η κυβέρνηση να ελπίζει στα σοβαρά σε μια ουσιαστική βελτίωση της πραγματικής οικονομίας, πώς μπορεί να υποσχεθεί την ανάκαμψη στον πολίτη που χάνει τη δουλειά του, που αντιμετωπίζει το φάσμα του πλειστηριασμού της πρώτης του κατοικίας και που χάνει συνεχώς την αγοραστική του δύναμη», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Κάνοντας τέλος αναφορά και στον ΟΠΑΠ, η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση χαίρεται για την πώληση του Οργανισμού σε ημετέρους», παρά το ότι «μια φιλολαϊκή πολιτική θα αξιοποιούσε τα έσοδα αυτού του διαχρονικά κερδοφόρου οργανισμού για την ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων που βρίσκονται σε δεινή κατάσταση

Keywords
Τυχαία Θέματα