Συρία: τουλάχιστον 58 νεκροί κατά τη διάρκεια συγκρούσεων

Τουλάχιστον 58 νεκροί είναι ο απολογισμός των σημερινών επεισοδίων βίας στη Συρία, σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ειδικότερα, στις επαρχίες Χάμα και Λαττάκεια, τουλάχιστον 28 στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια των συγκρούσεων καθώς και από έκρηξη που σημειώθηκε σε αυτοκίνητο στην Ιντλίμπ.

Στη Δαμασκό αξιωματικός του ιατρικού σώματος σκοτώθηκε όταν εξερράγη βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό του.

Στην επαρχία Λαττάκεια, πέντε

λιποτάκτες έχασαν τη ζωή τους σε μάχες σε ορεινή περιοχή, δήλωσε ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου.

Στην επαρχία Χομς, ένα παιδί σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών από δυνάμεις του συριακού στρατού, ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση.

Στην πόλη Χομς ένας αντάρτης έχασε τη ζωή του στη διάρκεια συγκρούσεων γύρω από τη συνοικία Μπάμπα Αμρ, την οποία οι δυνάμεις του στρατού είχαν καταλάβει τον Μάρτιο.

Στην επαρχία Χάμα, ο βομβαρδισμό της πόλης Λατάμνε είχε ως αποτέλεσμα τέσσερις άμαχοι να χάσουν τη ζωή τους και ένας ακόμη σκοτώθηκε από πυρά. Ακόμη ένας άμαχος σκοτώθηκε στην πόλη Αντνάν, στην επαρχία Χαλέπι, από βομβαρδισμούς.

Στην επαρχία της Δαμασκού, έξι άμαχοι έχασαν τη ζωή τους στη Ντούμα και ένας ακόμη στη γειτονική πόλη Χαράστα. Ένας αξιωματικός των λιποτακτών υπέκυψε στα τραύματά του έπειτα από απόπειρα δολοφονίας.

Κοντά στη Δαμασκό, ένας σιίτης ιερωμένος δολοφονήθηκε από ένοπλους άνδρες.

Τέλος, στη Ντεράα τρεις άμαχοι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, σκοτώθηκαν από τον βομβαρδισμό της πόλης Νταέλ και ένας άμαχος έχασε τη ζωή του όταν οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν στο χωριό Ιμπτάα.

Σύμφωνα με ακτιβιστή από τη Χομς, κάθε μέρα τραυματίζονται πολλοί άνθρωποι από τους βομβαρδισμούς ενώ επί τέσσερις ημέρες είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση στην παλιά πόλη της Χομς.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα