Συνεργασία Apple και Valve για τη δημιουργία νέας παιχνιδομηχανής

Φήμες ακούγονται εδώ και μέρες για πιθανή συνεργασία δύο πολύ γνωστών εταιριών στον τομέα της τεχνολογίας. Οι φήμες, αλλά και η άποψη-όσων ξέρουν-μιλούν για την κίνηση της Valve, η οποία είναι η εταιρεία που έφτιαξε τα παιχνίδια Half Life, όπως και το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα παιχνιδιών Steam και ενδιαφέρεται να μπει και στην αγορά

των παιχνιδομηχανών.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία δημοσίευσε και αγγελίες εργασίας για ηλεκτρονικούς μηχανικούς, οι οποίοι θα ασχολούνται με το gaming hardware. Επίσης, πριν από λίγες μέρες, ο πρόεδρος πλέον της Apple Tim Cook επισκέφτηκε τα κεντρικά γραφεία της Valve.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, το συμπέρασμα είναι ότι η Valve έχει αναλάβει να φτιάξει μία παιχνιδομηχανή για την Apple, η οποία θα κυκλοφορήσει σίγουρα μέσα στο 2012 και μάλιστα κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες λένε ότι θα πρόκειται για μία τηλεόραση, η οποία δε θα ενσωματώνει μόνο την πλατφόρμα Apple TV, αλλά και έναν αισθητήρα κίνησης, παρόμοιο με το Kinect της Microsoft, κάτι που αναμένεται να ενθουσιάσει τους φανατικούς υποστηρικτές της εν λόγω εταιρίας.

Έτσι, τα παιχνίδια θα υποστηρίζουν χειρισμό μέσω του αισθητήρα κίνησης, αλλά και μέσω της αφής, ίσως με κάποιο touch τηλεχειριστήριο, ή ακόμα και σε συνεργασία με τα iDevices. Πάντως, μέχρι στιγμής και είναι λογικό-εφόσον η κονσόλα βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης-οι δύο εταιρίες να μην έχουν παραδεχθεί τα παραπάνω.

Keywords
Τυχαία Θέματα