Συνέρχεται αύριο η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων

Στις 11, 12 και 13 Οκτωβρίου σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι θα πραγματοποιηθεί η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, κατά τη διάρκεια της οποία θα τεθούν επί τάπητος ο νέος Κώδικας περί Δικηγόρων, η καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης, το φορολογικό καθεστώς των δικηγόρων, η επιστροφή στις αρχές και στις αξίες της Δικαιοσύνης και ο θεσμικός ρόλος και η δεοντολογία του δικηγορικού λειτουργήματος.

Για το θέμα του νέου Κώδικα εισηγητές θα είναι ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Νικόλαος Βαλεργάκης, ο πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών Νικόλαος Παπάκος και το μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Ιωάννης Χαρακτινιώτης.

Στο θέμα της καθυστέρησης απονομής της Δικαιοσύνης εισηγητής θα είναι ο πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας Δημήτριος Κατσαρός.

Για το θέμα της επιστροφής στις αρχές και στις αξίες της Δικαιοσύνης και το θεσμικό ρόλο, καθώς και τη δεοντολογία του δικηγορικού λειτουργήματος (και μετά το νέο Κώδικα περί δικηγόρων) εισηγητής θα είναι ο καθηγητής Πανεπιστημίου Ανδρέας Δημητρόπουλος, ενώ το φορολογικό καθεστώς των δικηγόρων θα αναπτύξει ο δικηγόρος Αθηνών Ευστάθιος Μπακάλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα