Συνελήφθησαν διακινητές παράνομων μεταναστών στον Έβρο

Δύο διακινητές παράνομων μεταναστών συνελήφθησαν το Σάββατο (24/5) στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας και του Αστυνομικού Σταθμού Καστανέων.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν ένας υπήκοος Βουλγαρίας και ένας υπήκοος Τουρκίας, 33 και 57 ετών, διότι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 39 μη νόμιμους μετανάστες. Είκοσι οκτώ από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας, εννέα υπήκοοι Σομαλίας

και δύο υπήκοοι Σρι Λάνκα.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες, τις πρωινές ώρες, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, στο ύψος του οικισμού Νέων Ψαθάδων, συνέλαβαν τον 33χρονο, διότι, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε, εντόπισαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη 38 παράνομους μετανάστες, τους οποίους προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας.

Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Καστανέων Έβρου, αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Καστανέων Ορεστιάδας, σε συνεργασία με υπαλλήλους του Τελωνείου Καστανέων, πραγματοποίησαν έλεγχο στο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 57χρονος και διαπίστωσαν ότι στα πίσω καθίσματα του οχήματος, κάτω από κλινοσκεπάσματα, είχε αποκρύψει μια μη νόμιμη μετανάστρια, την οποία επιχειρούσε να προωθήσει παράνομα στην ενδοχώρα.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πρωτοδικών Ορεστιάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα