Συνελήφθη επικίνδυνος ληστής ηλικιωμένων γυναικών: Έστηνε ενέδρες έξω από τράπεζες

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

του Πέτρου Καρσιώτη

«Ήταν τόσο βίαιος, που τέσσερα από τα θύματά του κατέληξαν στην εντατική νοσοκομείων, όπου ακόμη νοσηλεύονται», λένε οι αστυνομικοί που κατάφεραν να συλλάβουν 32χρονο Νιγηριανό, φόβο και τρόμο ηλικιωμένων γυναικών στο κέντρο της Αθήνας. Ο συγκεκριμένος αλλοδαπός, τους τελευταίους δύο μήνες, έστηνε ουσιαστικά ενέδρες, έξω από τράπεζες της Κυψέλης, του Αγίου Παντελεήμονα και

άλλων κεντρικών περιοχών. Παρακολουθούσε ιδιαίτερα τις ηλικιωμένες γυναίκες, που με δυσκολία έσερναν τα βήματά τους για να πάρουν την πενιχρή τους σύνταξη ή να κάνουν άλλες συναλλαγές με την τράπεζα.

Μόλις έβγαιναν τις ακολουθούσε. Εξαπέλυε τις αιματηρές επιθέσεις του στις εισόδους των πολυκατοικιών τους. Τις τραβούσε, τις πετούσε κάτω, άρπαζε τις τσάντες, αλλά όχι μόνο αυτές. Αφαιρούσε τα χρυσαφικά που είχαν πάνω τους, βέρες, δαχτυλίδια, ενώ τραβούσε και τα σκουλαρίκια από τα αυτιά των ανήμπορών να αντιδράσουν θυμάτων τους!

Επιτέθηκε και στους αστυνομικούς

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών, που συνέλαβαν τον δράστη, τον οποίο χαρακτηρίζουν ιδιαίτερα επικίνδυνο, σημειώνουν ότι κατά την επιχείρηση εξουδετέρωσής του αντιστάθηκε και χτύπησε τους αστυνομικούς, επιχειρώντας να διαφύγει. Από την έως τώρα έρευνα, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος έχει διαπράξει με την προαναφερόμενη μέθοδο δεκατέσσερις ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων, εκ των οποίων:

εννέα στην περιοχή της Κυψέληςδύο στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμοναμία στην περιοχή των Αμπελοκήπωνμία στην περιοχή της Ομόνοιαςμία στην περιοχή του Κολωνακίου.

«Ανακύκλωση του εγκλήματος»

Δυσαρεστημένοι οι αστυνομικοί με τις «εύκολες» αποφυλακίσεις κακοποιών, οι οποίοι κρίνονται ως επικίνδυνοι κάνουν για μια ακόμη φορά λόγο για «ανακύκλωση του εγκλήματος». Ο συγκεκριμένος Νιγηριανός είχε συλληφθεί περίπου από τους… ίδιους αστυνομικούς το 2013 για ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων. Ενώ καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών, τρία χρόνια μετά, το 2016, χάρη στις διατάξεις του «νόμου Παρασκευόπουλου» βρέθηκε ελεύθερος να συνεχίζει τις απάνθρωπες επιθέσεις κατά ανυπεράσπιστων πολιτών, που τώρα δίνουν μάχη για τη ζωή τους.

Το άρθρο Συνελήφθη επικίνδυνος ληστής ηλικιωμένων γυναικών: Έστηνε ενέδρες έξω από τράπεζες εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα