Συνελήφθη εργαζόμενος του ΟΗΕ στο Ισραήλ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Τη σύλληψη και την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος Παλαιστινίου, εργαζόμενου στο Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη(UNDP), ανακοίνωσαν σήμερα οι ισραηλινές αρχές. Ο υπάλληλος του ΟΗΕ, κατηγορείτε για συνδρομή σε “τρομοκρατικές” δραστηριότητες της Χαμάς.

Ο Ουάχιντ Μπουρς, όπως είναι το όνομα του κατηγορούμενου, συνελήφθη

στις 16 Ιουλίου, ενώ σήμερα του απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Από το 2003 εργάζεται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και συμμετείχε στην κατεδάφιση κτηρίων που είχαν καταστραφεί σε συγκρούσεις στη λωρίδα της Γάζας.

Ο Μπουρς, σύμφωνα με την ισραηλινή υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας, δρούσε υπό την καθοδήγηση υψηλόβαθμου στελέχους της Χαμάς. Χρησιμοποίησε τη θέση του για να παράσχει υποστήριξη στις δραστηριότητες της οργάνωσης, ενώ συμμετείχε στην κατασκευή(με πόρους του UNDP), λιμενοβραχίονα για την εξυπηρέτηση των δραστηριοτήτων της Χαμάς. Κατηγορείται επίσης ότι παρενέβαινε σε αξιωματούχους του συγκεκριμένου προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα σε τομείς όπου κατοικούν μέλη της παλαιστινιακής οργάνωσης και ότι όταν εντοπίζονταν όπλα ή σήραγγες για στρατιωτική χρήση σε σπίτια που προορίζονταν για αποκατάσταση, ενημέρωνε την Χαμάς, ώστε να πάρει τον έλεγχο των σημείων αυτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ισραηλινής κυβέρνησης, ο Μπουρς έχει ήδη ομολογήσει τις πράξεις του, ενώ είναι οδεύτερος εργαζόμενος σε ανθρωπιστική οργάνωση στη λωρίδα της Γάζας του οποίου τη σύλληψη ανακοινώνει το Ισραήλ μέσα σε μία εβδομάδα.

Δύο συλλήψεις μελών ανθρωπιστικών οργανώσεων

Την περασμένη Πέμπτη, είχε η ανακοινωθεί η σύλληψη και απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του Μοχάμεντ Χάλαμπι, διευθυντή της αμερικανικής χριστιανικής ΜΚΟ World Vision. Κατηγορείται από τις ισραηλινές αρχές, ότι καταχραζόταν κάθε χρόνο 7,2 εκατομμύρια δολάρια προς όφελος της Χαμάς.

Σύμφωνα με την ισραηλινή κυβέρνηση, αυτές οι δύο υποθέσεις δείχνουν “πώς εκμεταλλεύεται η Χαμάς τους πόρους των διεθνών οργανώσεων αρωγής σε βάρος του άμαχου πληθυσμού της λωρίδας της Γάζας».

Save

Το άρθρο Συνελήφθη εργαζόμενος του ΟΗΕ στο Ισραήλ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα