Συνελήφθη διακινητής παράνομων μεταναστών

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Συνελήφθη, σήμερα (16-07-2014) πρώτες πρωινές ώρες, στα διόδια Αγίας Τριάδας Φθιώτιδας (ρεύμα προς Αθήνα), από αστυνομικούς του δεύτερου τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, ένας 36χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας οκτώ παράνομους μετανάστες.

Οι διακινούμενοι είναι υπήκοοι Συρίας, από τους οποίους οι έξι ηλικίας από 17 έως και 29 ετών (μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα),

καθώς και δύο παιδιά (ένα αγόρι και ένα κορίτσι), ηλικίας 3 και 5 ετών αντίστοιχα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν σήμερα περίπου στις 02:45΄τα ξημερώματα τον 36χρονο, να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό στο εσωτερικό της χώρας τους οκτώ μη νόμιμους μετανάστες.

Συγκεκριμένα οι έξι από τους διακινούμενους (τρεις άνδρες, γυναίκα και τα δύο παιδιά επέβαιναν στο εσωτερικό του οχήματος, ενώ ακόμη δύο άνδρες εντοπίστηκαν κρυμμένοι στο χώρο των αποσκευών.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 36χρονος είχε παραλάβει, αργά χθες το βράδυ, τους μη νόμιμους μετανάστες από περιοχή της Θεσσαλονίκης, με σκοπό να τους μεταφέρει στην Αθήνα, έναντι του χρηματικού ποσού των (1.600) ευρώ (200 ευρώ για κάθε παράνομο μετανάστη), που θα λάμβανε από ομοεθνή του, τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου διερευνώνται, μετά από την άφιξη στον προορισμό τους.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 36χρονος, ως μέσο μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών , καθώς επίσης δυο (2) κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των (115) ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή του.

Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Το άρθρο Συνελήφθη διακινητής παράνομων μεταναστών εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα