Συνελήφθη αξιωματικός της ΕΛΑΣ για χρηματισμό από γυναίκα επιχειρηματία

Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, που υπηρετούσε έως τώρα σε Υπηρεσία των Χανίων συνελήφθη από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων με την κατηγορία της δωροληψίας και της παράβασης καθήκοντος.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι πληροφορίες, που έχουν γίνει γνωστές για τη σοβαρή υπόθεση, αναφέρουν ότι ο αξιωματικός κατηγορείται ότι απαίτησε από γυναίκα επιχειρηματία το ποσό των 30.000 ευρώ προκειμένου να προχωρήσει σε ενέργειες που θα κατέληγαν να κερδίσει διαγωνισμό για καντίνα στην ίδια περιοχή.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιχειρηματίας, μπροστά στην εκβιαστική τακτική του αξιωματικού της Αστυνομίας προχώρησε σε επώνυμη καταγγελία προς την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Κλιμάκιο αστυνομικών έφθασε στο νησί της Κρήτης και ξεκίνησε τη στενή παρακολούθηση της υπόθεσης, που φαινόταν από την πρώτη στιγμή ως πολύ σοβαρή. Προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στην γυναίκα επιχειρηματία και στον ίδιο και φέρονται εκεί να συμφώνησαν στην καταβολή εκ μέρους της των 30.000 ευρώ αλλά σε δόσεις.

Στα 8000 ευρώ η πρώτη δόση

Η πρώτη δόση του συνολικού τιμήματος ορίστηκε στις 8.000 ευρώ. Της συμφωνίας αυτής ήταν γνώστες οι αστυνομικοί των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ που βρίσκονταν επί ημέρες στην Κρήτη. Συμφωνήθηκε τα χρήματα να παραδοθούν σε στενό συγγενικό πρόσωπο του αξιωματικού,(σ.σ. στον γιο του),το οποίο στη συνέχεια μη γνωρίζοντας ότι τα χαρτονομίσματα ήταν προσημειωμένα από τους αστυνομικούς, κατευθύνθηκε στο σπίτι του αξιωματικού.

Επενέβησαν οι “αδιαφθοροι”

Τότε φέρεται να εκδηλώθηκε η επιχείρηση των αστυνομικών, οι οποίοι, παρουσία εισαγγελέα, μπήκαν στην οικία και αφού βρήκαν και κατάσχεσαν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα πέρασαν χειροπέδες στον αξιωματικό αλλά και στο συγγενικό συγγενικό του πρόσωπο που τα είχε παραλάβει. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο γιος του υπηρετεί στην Αστυνομία.

Επίσης έγινε γνωστό ότι το κλιμάκιο των «αδιάφθορων» καθώς ο συλληφθείς και ήδη κατηγορούμενος αξιωματικός που υπηρετούσε σε σημαντική υπηρεσία Τροχαίας, καταγγέλλεται ότι απαιτούσε χρηματική αμοιβή και για να «σβήνει» κλήσεις.

Δεύτερη δικογραφία

Ωστόσο οι καταγγελίες είναι στο στάδιο των προφορικών αναφορών και αν πειστούν οι καταγγέλλοντες να κάνουν γραπτές καταθέσεις, τότε θα σχηματισθεί και δεύτερη δικογραφία σε βάρος του ίδιου αξιωματικού.

Άλλες δύο καταγγελίες

Οι έρευνες, όμως, δεν σταματούν εδώ. Πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ έχουν γίνει αποδέκτες δύο ακόμη σοβαρών καταγγελιών, από έναν άνδρα και μία γυναίκα, οι οποίοι φέρονται να πιέστηκαν από τον αξιωματικό να «λύσουν» εκκρεμότητές τους με την καταβολή χρηματικών ποσών. Όλα αυτά είναι αντικείμενο της έρευνας που συνεχίζεται στα Χανιά και θα φανεί σε λίγες ημέρες τι από αυτά θα μπορέσουν να στοιχειοθετήσουν οι αστυνομικοί η τι άλλο μπορεί να προκύψει.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνελήφθη, ΕΛΑΣ,synelifthi, elas