Συνέλαβαν αδίστακτο κακοποιό από την πρώην Σοβιετική Ένωση
Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.
Στα ίχνη 47χρονου επικίνδυνου κακοποιού που ενέχεται σε δολοφονίες έφτασε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Χαρακτηριστικό του πόσο επικίνδυνος θεωρούταν είναι το γεγονός, πως για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του είχε συγκροτηθεί ειδική επιχειρησιακή ομάδα, η οποία τον αναζήτησε και τελικά τον εντόπισε και τον συνέλαβε στην περιοχή του Μενιδίου.
Από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα έχει ταυτοποιηθεί η εμπλοκή του σε δύο δολοφονίες και δύο απόπειρες ανθρωποκτονιών,
Όπως προέκυψε, το απόγευμα της 10ης Δεκεμβρίου, ο 47χρονος, ομογενής από την πρώην Σοβιετική Ενωση, από κοινού με έναν από τους συνεργούς του, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κράνη και κρατώντας πολεμικό τυφέκιο και πιστόλι, μετέβησαν σε καταυλισμό Ρομά στην περιοχή του Ασπροπύργου, με μοτοσικλέτα που είχε κλαπεί τέλη Ιουλίου 2013 από την περιοχή του Νέου Φαλήρου. Εκεί μπήκαν σε παράπηγμα, όπου διέμενε 41χρονος και με την απειλή των όπλων αφαίρεσαν 600 ευρώ, ενώ εξανάγκασαν τον 41χρονο κουμπάρο του θύματος να τους ακολουθήσει.
Όταν ο 41χρονος πήρε μία καραμπίνα και προσπάθησε να τους ακολουθήσει, τον πυροβόλησαν, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Στη συνέχεια, διέφυγαν με το αυτοκίνητο του κουμπάρου του θύματος, τον οποίο εξανάγκασαν με την απειλή των όπλων να οδηγήσει το όχημα. Ακολούθως, μετά από απόσταση ενάμισι χιλιομέτρου, μετεπιβιβάστηκαν σε όχημα συνεργών τους, αφήνοντας ελεύθερο τον 41χρονο.
Σε χρόνο προγενέστερο από τον Ιούλιο του 2012, ο 47χρονος συλληφθείς είχε συγκροτήσει μαζί με άλλα άγνωστα άτομα εγκληματική οργάνωση. Τα μέλη της εμπλέκονται στην απόπειρα δολοφονίας και τη ληστεία σε βάρος ενός άνδρα και μίας γυναίκας, αντίστοιχα, το μεσημέρι της 30ης Ιουλίου 2014, σε εταιρεία εμπορίας παλαιών σιδήρων και μετάλλων (σκραπ), στον Ασπρόπυργο.
Πιο συγκεκριμένα, δύο άνδρες, επιβαίνοντες σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κράνη, εισήλθαν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, απείλησαν με όπλο την ιδιοκτήτρια και αφαίρεσαν 1.500 ευρώ, καθώς και την τσάντα της με άγνωστο χρηματικό ποσό. Στο σημείο βρισκόταν και εργαζόμενος της εταιρείας, τον οποίο οι δράστες, φεύγοντας, πυροβόλησαν μία φορά, τραυματίζοντάς τον στο πόδι.
Σε άλλη περίπτωση, αποπειράθηκαν να σκοτώσουν και να κλέψουν αλλοδαπό, το πρωί της 4ης Αυγούστου 2012, στον Ασπρόπυργο.
Πιο αναλυτικά, ο αλλοδαπός αντιλήφθηκε μέσα στο σπίτι του την παρουσία άγνωστου κουκουλοφόρου που κρατούσε πολεμικό όπλο. Μαζί με τον γιο του επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν τον δράστη, ο οποίος βγήκε από το σπίτι και επιχείρησε να προσεγγίσει όχημα στο οποίο τον ανέμεναν δύο συνεργοί του. Αντιλαμβανόμενοι αυτοί την καταδίωξη, πυροβόλησαν τον πατέρα με πολεμικό τυφέκιο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν στα πόδια.
Η ίδια εγκληματική οργάνωση ενέχεται και σε σειρά 10 ένοπλων ληστειών σε καταστήματα σε Ασπρόπυργο (οι 9) και Μενίδι, με συνολική λεία που ξεπερνά τα 14.000 ευρώ.
Επιπλέον, βαρύνεται και με διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, που χρησιμοποιούσαν ως μέσα διευκόλυνσης της παράνομης δράσης της.
Από τις εργαστηριακές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών προέκυψε ότι οι κάλυκες του πολεμικού τυφεκίου που βρέθηκαν στον τόπο της δολοφονίας του 41χρονου, αλλά και στις άλλες δύο απόπειρες ανθρωποκτονιών έχουν πυροδοτηθεί από το ίδιο πολεμικό τυφέκιο-Καλάσνικοφ.
Διαπιστώθηκε, επίσης, ότι κάλυκας που βρέθηκε στον τόπο τέλεσης της δολοφονίας του 41χρονου ταυτίζεται με τους τρεις κάλυκες που βρέθηκαν σε άλλη δολοφονία, τον Απρίλιο 2014 στη Νέα Χιλή Αλεξανδρούπολης, σε βάρος 63χρονου.
Οι περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις κατέδειξαν ότι ο γενετικός τύπος του 47χρονου συλληφθέντος ταυτίζεται με γενετικό υλικό που βρέθηκε στην εσωτερική επιφάνεια του παραθύρου του συνοδηγού του οχήματος που χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά τη διαφυγή τους από τον τόπο τέλεσης της δολοφονίας σε βάρος του 41χρονου, καθώς και με γενετικό υλικό που βρέθηκε σε ζακέτα με κουκούλα η οποία κατασχέθηκε στο πλαίσιο προανάκρισης για τη δολοφονία και ληστεία σε βάρος του 63χρονου, που εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης.
Ο 47χρονος είναι προσεσημασμένος για ληστείες, κλοπές, αντίσταση κατά της αρχής, παράβαση του Νόμου «Περί Ναρκωτικών» και του Νόμου «Περί Οπλων». Εξεταζόμενος, ομολόγησε τη συμμετοχή του στη δολοφονία του 41χρονου, αλλά και του 63χρονου, περιγράφοντας τις πράξεις του με λεπτομέρειες, αναφέροντας ως κίνητρο τη ληστεία.
Στο μεταξύ, τον προβληματισμό του για τη βιαιότερη μορφή που προσλαμβάνει πλέον η εγκληματικότητα ,αλλά και για τον νέο σχεδιασμό για την αντιμετώπισή της, εξέφρασε ο Διοικητής Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Παναγιώτης Στάθης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης σχετικά με τον εντοπισμό και τη σύλληψη του επικίνδυνου κακοποιού.
Για τις βίαιες διαστάσεις της εγκληματικότητας ο Διοικητής Ασφάλειας τόνισε ότι υπάρχει πάντα κλιμάκωση και μεταστροφή των κοινωνικών δεδομένων χωρίς να σημαίνει ότι τώρα ζούμε σε χειρότερες συνθήκες από προηγούμενες δεκαετίες, όπου οι συμμορίες πυροβολούσαν με το παραμικρό. «Το θέμα είναι ότι περνάμε σε βιαιότερη μορφή εγκλημάτων και αυτό είναι σαφές» τόνισε και πρόσθεσε ότι τα θέματα ασφαλείας είναι κοινά σε όλους και ότι «αν δεν περπατήσουμε με αυτή τη λογική να προλαμβάνουμε, να έχουμε πληροφόρηση και να αντιμετωπίζουμε το έγκλημα στην ολότητά του, θα έχουμε σοβαρή στέρηση».
Το άρθρο Συνέλαβαν αδίστακτο κακοποιό από την πρώην Σοβιετική Ένωση εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Αναβάτης μοτοσικλέτας στη Βρετανία καταγράφει τη στιγμή του θανάτου του
- Θρήνος στο Βόλο για το 5χρονο αγγελούδι που έσβησε ξαφνικά
- Δείτε το φοβερό γιατρό που κάνει τα παιδάκια να σκάνε στα γέλια όταν τους κάνει ένεση αντί να κλαίνε! [video]
- Για ποιον προόριζε τη Ferrari ο Μιχάλης Χατζηγιάννης;
- Κι άλλο χτύπημα για την Πένυ Σκάρου
- Ζούσε επί 11 μήνες κάτω από έναν κάδο
- 235.000 λίρες πωλείται το πιο στενό σπίτι στο Λονδίνο
- Το sms-μαϊμού που τρόμαξε τις αγορές: Ερχεται νέο κούρεμα καταθέσεων
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Attiki Press
- Κοτόπουλο στη γάστρα με αρωματικές πατάτες
- 1 στα 10 κορίτσια έχει βιαστεί μέχρι την ηλικία των 20 ετών
- «Σπάνε» όλα τα ταμεία οι τουρκικές σειρές
- Η απίστευτη ιστορία του μικρού οπαδού της Βιγιαρεάλ, Γκόχαν
- Στα 2 εκατομμύρια οι κάτοικοι της Ελλάδας που προέρχονται από το εξωτερικό
- Δεν απεντάσσονται από το ΕΣΠΑ δημοτικά έργα που υλοποιούνται μέσω ΕΕΤΑΑ
- Επιστροφή στις χώρες καταγωγής τους για 535 παράνομους μετανάστες τον Αύγουστο
- Φτιάχνουν τη στέγη στην ολομέλεια της Βουλής
- Συνέλαβαν αδίστακτο κακοποιό από την πρώην Σοβιετική Ένωση

- Τελευταία Νέα Attiki Press
- Συνέλαβαν αδίστακτο κακοποιό από την πρώην Σοβιετική Ένωση
- Στα 2 εκατομμύρια οι κάτοικοι της Ελλάδας που προέρχονται από το εξωτερικό
- «Σπάνε» όλα τα ταμεία οι τουρκικές σειρές
- 1 στα 10 κορίτσια έχει βιαστεί μέχρι την ηλικία των 20 ετών
- Η απίστευτη ιστορία του μικρού οπαδού της Βιγιαρεάλ, Γκόχαν
- Δεν απεντάσσονται από το ΕΣΠΑ δημοτικά έργα που υλοποιούνται μέσω ΕΕΤΑΑ
- Φτιάχνουν τη στέγη στην ολομέλεια της Βουλής
- Επιστροφή στις χώρες καταγωγής τους για 535 παράνομους μετανάστες τον Αύγουστο
- Κοτόπουλο στη γάστρα με αρωματικές πατάτες
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Γλέζος – Ληναίος κατά του Δημάρχου Καλαβρύτων Γ. Λαζουρά: Αδικαιολόγητη η σπουδή του για το «Γερμανοελληνικό Ταμείο για το Μέλλον»
- Ξέσπασμα Νεράντζη: Στην Ολλανδία υπάρχουν κόμματα που αναγνωρίζουν την παιδοφιλία. Να την αναγνωρίσουμε κι εμείς;
- Σε τεταμένο κλίμα η συνάντηση Σαμαρά- Ερντογάν
- Θέατρο «Τόπος Αλλού»: Πρεμιέρα με δύο εκλειπτικές παραστάσεις
- ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΝ... «ΚΟΛΛΗΤΟ» ΤΟΥ ΣΤΟ ΘΡΥΛΟ Ο ΚΑΣΑΜΙ!
- Ο Ζαγορίτης νέος Συνήγορος του Καταναλωτή
- Δεκαπεντάχρονος κατηγορείται για το φόνο της αδερφής του
- ΣΥΡΙΖΑ: Αντιστροφή της πραγματικότητας από το ΥΠΟΙΚ
- Αναστατώθηκε η Κύπρος με φάρσα για νέο "κούρεμα" καταθέσεων
- IFA 2014: Η Huawei λανσάρει smartphone με αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων