Συνεδριάζει σήμερα το νέο Υπουργικό Συμβούλιο

Συνεδριάζει σήμερα στις 11 το πρωί, για πρώτη φορά μετά την ορκωμοσία των μελών της κυβέρνησης το νέο Υπουργικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο οποίος θα θέσει στους υπουργούς τους στόχους της κυβέρνησης μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα και θα τους ζητήσει να εργαστούν εντατικά προκειμένου αυτοί οι στόχοι να επιτευχθούν. Επίσης αναμένεται να αναφερθεί και στις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμφωνία που έχει υπογραφεί και οι οποίες θα πρέπει να υλοποιηθούν για να

ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση.

Ο πρωθυπουργός ακόμα θα αναφερθεί στο χρέος και την συζήτηση που θα γίνει με τους εταίρους για αυτό το θέμα, το οποίο θα τονίσει στους υπουργούς του ότι αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της κυβέρνησης.

Ήδη η κυβέρνηση, που δεν έχει καμία περίοδο χάριτος, έχει βρεθεί μπροστά σε μεγάλα προβλήματα, τόσο ενδοκυβερνητικά όπως αυτό με τον Δημήτρη Καμμένο αλλά και με άλλα όπως για παράδειγμα οι ελλείψεις στην παιδεία, που θα πρέπει να καλυφθούν άμεσα.

Πριν από την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα ορκιστούν οι υπουργοί Γιάννης Μουζάλας, Δημήτρης Μάρδας και Παναγιώτης Σγουρίδης.

Όπως είναι γνωστό ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου θα έχει συνάντηση και με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ενώ αναμένεται και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο να αρχίσει η συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα