Συνεδρίαση των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. για το μεταναστευτικό

Συνεδριάζουν στο Λουξεμβούργο οι υπουργοί Εσωτερικών των «28» της Ε.Ε. με αποκλειστικό θέμα το μεταναστευτικό και τα μέτρα που θα ισχύσουν για την αντιμετώπισή του, όπως για παράδειγμα η επαναπροώθηση μεταναστών στις χώρες από τις προέρχονται. Επίσης εξετάζεται το θέμα της μετεγκατάστασης 40.000 προσφύγων από την Ιταλία και την Ελλάδα σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., ενώ θα προχωρήσει και το θέμα της δημιουργίας hot spot σε Ελλάδα

και Ιταλία καθώς και στην Τουρκία, έτσι ώστε να αποφεύγεται ο μεγάλος αριθμός παράνομης μετανάστευσης και η εκμετάλλευση τους από τους σύγχρονους δουλέμπορους.

Όπως είναι γνωστό στη συγκεκριμένη συνεδρίαση συμμετέχουν και οι υπουργοί Εσωτερικών από τον Λίβανο, την Ιορδανία την Τουρκία και από Βαλκανικές χώρες, όπως η Αλβανία, η Σερβία, η ΠΓΔΜ, που δεν είναι μέλη της Ε.Ε. Επίσης αναμένεται να ληφθεί απόφαση για την άσκηση μεγάλης πίεσης στις χώρες από τις οποίες προέρχονται οι μετανάστες, να τους δέχονται πίσω όταν αυτοί απελαύνονται από την Ε.Ε.

Το μεταναστευτικό θέμα είναι το πρώτο στην ατζέντα της ηγεσίας της Ε.Ε. αλλά και των χωρών που την αποτελούν καθώς το πρόβλημα μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και αυτό γιατί εκτός από τους πρόσφυγες, αποφασίζουν να αναζητήσουν την τύχη τους στην Ευρώπη και οικονομικοί μετανάστες από την Ασία και την Αφρική, γεγονός που σπεύδουν να αντιμετωπίσουν οι ευρωπαϊκές χώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα