Συνεχίζουν την ισοπέδωση της Αρχαίας Παλμύρας οι τζιχαντιστές-Κατέστρεψαν την «Αψίδα του Θριάμβου»

Με ηλικία 2.000 ετών η «Αψίδα του Θριάμβου» έστεκε περήφανη στην αρχαία πόλη της Παλμύρας, μέχρι που οι ακραίοι φανατικοί τζιχαντιστές την κατέστρεψαν.

Η Αψίδα βρισκόταν στην είσοδο του κεντρικού περιστυλίου, το οποίο σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές ευτυχώς έχει μείνει ανέπαφο.

Πρόκειται για την τέταρτη καταστροφή στον αρχαιολογικό χώρο μετά την κατάληψη της περιοχής από την ISIS το Μάιο, αφού έχουν ήδη καταστραφεί δύο ναοί και σύμπλεγμα ταφικών πύργων.

Υπενθυμίζεται ότι η καταστροφή των μνημείων

προστίθεται στην βάρβαρη εκτέλεση του αρχαιολόγου που ήταν για δεκαετίες επικεφαλής της διαχείρισης των μνημείων Χαλέντ αλ Ασάαντ.

Η ISIS έχει προχωρήσει σε καταστροφές αρχαίων μνημείων σε διάφορες περιοχές της Συρίας και του Ιράκ που έχει θέσει υπό τον έλεγχό της, καταγράφοντας μάλιστα τις περισσότερες φορές με βίντεο ή τουλάχιστον φωτογραφίζοντας τις καταστροφές και αναρτώντας τις στο Διαδίκτυο.

Από την πλευρά της, η διεθνής κοινότητα έχει αντιδράσει έντονα στην καταστροφή των μνημείων με τον ΟΗΕ να έχει χαρακτηρίσει τις προηγούμενες καταστροφές στην Παλμύρα «απαράδεκτο έγκλημα απέναντι στον πολιτισμό».

Πηγή: news.in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα