Συνεχίζονται και σήμερα οι κινητοποιήσεις ιατρών και φαρμακοποιών

Η 4ημερη απεργία που πραγματοποιούν από χθες θα συνεχιστεί μέχρι την Πέμπτη για τους νοσοκομειακούς γιατρούς, τους γιατρούς του ΙΚΑ και τους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς.

Ειδικότερα, οι νοσοκομειακοί βρίσκονται στις θέσεις τους, ωστόσο δεν εξυπηρετούν τα ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία, παρά μόνο τα επείγοντα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) , οι ελευθεροεπαγγελματίες

γιατροί απεργούν, αντιδρώντας στην «επιχειρούμενη πρόχειρη και επικίνδυνη εφαρμογή του ΕΟΠΥΥ» και ζητώντας «αναστολή της λειτουργίας του για ένα τουλάχιστον τετράμηνο μέχρι να καθοριστούν οι κανόνες λειτουργίας του».

Την ίδια στιγμή τα φαρμακεία θα παραμείνουν και σήμερα κλειστά στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας, που κήρυξαν για χθες και σήμερα. Επιπλέον οι φαρμακοποιοί προχωρούν σε αναστολή πίστωσης σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θ. Αμπατζόγλου, «ζητάμε να μας ορίσουν την ημερομηνία που θα μας πληρώσουν. Τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων -που πλέον εντάσσονται στον ΕΟΠΥΥ- φθάνουν τα 400 εκατομμύρια ευρώ».

Καταλήγοντας ο κ. Αμπατζόγλου τόνισε πως «έως ότου οριστούν οι όροι εξόφλησης των φαρμακοποιών, οι πολίτες θα πληρώνουν τα φάρμακα, θα λαμβάνουν αποδείξεις και θα πηγαίνουν στα ταμεία τους, προκειμένου να εισπράξουν τα χρήματά τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα