Συνεχίζεται η σφαγή στην Ουκρανία: 30 νεκροί στρατιώτες στο Λουχάνσκ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σφοδρές συγκρούσεις και βομβαρδισμοί βαρέος πυροβολικού καταγράφονται στην περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο της πόλης Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, ενώ υπάρχουν αναφορές για τουλάχιστον 30 νεκρούς ουκρανούς στρατιώτες στο Λουχάνσκ από έκρηξη πυραύλου Γκραντ. Ο πρόεδρος της χώρας Πέτρο Ποροσένκο κατέστησε σαφές ότι οι όροι που έχουν τεθεί από τους Ευρωπαίους για την κήρυξη εκεχειρίας δεν πληρούνται.

Ο Ποροσένκο

διεμήνυσε πως το Κίεβο «θα ανακαλύψει και θα εκμηδενίσει» τους φιλορώσους αποσχιστές ενόπλους οι οποίοι εξαπέλυσαν επίθεση με σύγχρονους πυραύλους, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 30 Ουκρανοί στρατιώτες την Παρασκευή.

«Για κάθε ζωή στρατιώτη, οι αποσχιστές θα πληρώσουν με εκατόμβες δικών τους συμμαχητών. Ούτε ένας τρομοκράτης δεν θα αποφύγει την ευθύνη του, όλοι τους θα πάθουν ό,τι αξίζουν», σημειώνεται σε δήλωσή του στον ιστότοπο της ουκρανικής Προεδρίας, μετά από έκτακτη συνεδρίαση των επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας.

Το άρθρο Συνεχίζεται η σφαγή στην Ουκρανία: 30 νεκροί στρατιώτες στο Λουχάνσκ εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα