Συνεχίζεται η πληγή της επιδημίας του Έμπολα στη δυτική Αφρική

Παρά τις όποιες προσπάθειες που έχουν καταβάλει μέχρι τώρα οι υγειονομικές υπηρεσίες των κρατών της δυτικής Αφρικής αλλά και η διεθνής κοινότητα ο ιός Έμπολα εξακολουθεί να «θερίζει» στην περιοχή αυτή του πλανήτη καθώς τα εμβόλια που θα τον καταστήσουν ανενεργό βρίσκονται ακόμα σε πειραματικό στάδιο.

Η επιδημία του ιού Εμπολα έχει στοιχίσει τη ζωή 2.811 ανθρώπων στη δυτική Αφρική, επί συνόλου 5.864 κρουσμάτων, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να γίνεται στο διάστημα έως τις 18 Σεπτεμβρίου, που επικαιροποιήθηκε

χθες βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον προηγούμενο απολογισμό οργανισμού είχαν κατγραφεί 2.630 θάνατοι. Η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία είναι η Λιβερία, στην οποία έχουν καταγραφεί 1.578 θάνατοι επί συνόλου 3.022 κρουσμάτων.

Στις άλλες δύο χώρες οι οποίες έχουν επίσης πληγεί πολύ, καταγράφονται 632 νεκροί στη Γουινέα επί συνόλου 1.008 κρουσμάτων και 593 νεκροί στη Σιέρα Λεόνε επί συνόλου 1.813 κρουσμάτων, ενώ κρούσματα υπάρχουν και στη Νιγηρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα