Συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης στο Norman Atlantic – Σταμάτησε η επιχείρηση ρυμούλκησης

Κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης των επιβατών του επιβατηγού/οχηματαγωγού «Norman Atlantic» καθώς έχει υπάρξει ενίσχυση των ανέμων και πτώση της θερμοκρασίας.

Μάλιστα, λόγω της ενίσχυσης των ανέμων σταμάτησε η επιχείρηση ρυμούλκησης του πλοίου σε λιμάνι της Ιταλίας, ενώ όπως έγινε γνωστό από το αρμόδιο κέντρο έρευνας και διάσωσης της Ιταλίας RCC ROMA το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Spirit of Piraeus», μαζί με τους 49 διασωθέντες επιβάτες του «Norman Atlantic» αναμένεται να καταπλεύσει

στο Μπάρι και όχι στο λιμάνι του Μπρίντεζι της Ιταλίας, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ελικόπτερο Super Puma της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας παρέλαβε επτά άτομα από το πλοίο, μεταξύ των οποίων τρεις Έλληνες, που μεταφέρθηκαν στο Λέτσε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το γκαράζ του πλοίου, όπου ξεκίνησε η φωτιά, ήταν υπερφορτωμένο, ενώ πολλά από τα οχήματα ήταν βυτιοφόρα που μετέφεραν ελαιόλαδο. Αυτό ενδεχομένως συνέβαλε στην επέκταση της φωτιάς.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν τρία ιταλικά ελικόπτερα και τρία ελληνικά (2 Super Puma και 1 S70). Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 264 από τους 478 επιβαίνοντες στο πλοίο και η επιχείρηση συνεχίζεται από αέρος καθώς η επιχείρηση διάσωσης μέσω θαλάσσης με πλοίο του ιταλικού πολεμικού ναυτικού απέτυχε.

Keywords
Τυχαία Θέματα