Συνδέουν τα σκάνδαλα με τις απειλές στον Προβόπουλο

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones Newswires συνδέει την απειλητική επιστολή που εστάλη στον διοικητή της ΤτΕ, Γιώργο Προβόπουλο με τα τραπεζικά σκάνδαλα που αποκάλυψε η Τράπεζα της Ελλάδος και ερευνούν οι ελληνικές αρχές.

Το πρακτορείο επικαλείται το πιο πρόσφατο από αυτά τα σκάνδαλα που περιλαμβάνει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

και που βάζει στο στόχαστρο πολλούς γνωστούς Έλληνες επιχειρηματίες που φέρονται να εκμεταλλεύτηκαν τη σχέση τους με την τράπεζα για να λάβουν με ευνοϊκούς όρους δάνεια που δεν εξοφλήθηκαν ποτέ.

Οι δράστες που υπέγραψαν ως "Λαϊκοί Τιμωροί", έστειλαν απειλητικές επιστολές που εσωκλείονταν σε φακέλους με σφαίρες στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο και στον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη.

Οι φάκελοι εντοπίστηκαν στην αλληλογραφία του κ. Προβόπουλου από υπαλλήλους του γραφείου του και στην αλληλογραφία του κυρίου Πρετεντέρη, στο MEGA. Και οι δύο φάκελοι περιείχαν από δύο σφαίρες διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών (ίδιο διαμέτρημα έχει το καλάσνικοφ, αλλά οι συγκεκριμένες δεν ήταν αυτού του τύπου), καθώς και από ένα απειλητικό σημείωμα που υπέγραφαν οι "Λαϊκοί Τιμωροί".

Οι φάκελοι και οι σφαίρες εξετάζονται στην εγκληματολογική υπηρεσία, ενώ για την υπόθεση διενεργείται έρευνα από την Αντιτρομοκρατική.

Keywords
Τυχαία Θέματα