Συναντήθηκε με την Αμάλ Αλαμουντίν Κλούνεϊ ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δέχθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου την δικηγόρο Αμάλ Αλαμουντίν Κλούνεϊ, καθώς και τους υπεύθυνους του γραφείο στο οποίο εργάζεται Νόρμαν Πάλμερ και Τζέφρι Ρόμπερτσον. Στη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς οι νομικές προτάσεις που έχει υποβάλλει η ομάδα των Βρετανών νομικών για την διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ακολούθησε ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης από τον διευθυντή του Μουσείου Δημήτρη Παντερμαλή, ενώ στις 13:30 θα

παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου στο αμφιθέατρο του Μουσείου.

Στις 14:00 έχει προγραμματιστεί γεύμα στο εστιατόριο του Μουσείου και στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Όπως έγινε γνωστό η πρόταση της ομάδας των Βρετανών νομικών είναι να προσφύγει η ελληνική κυβέρνηση σε διεθνές δικαστήριο, για να διεκδικήσει την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο, κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο υπουργείο Πολιτισμού.

«Η συγκεκριμένη νομική ομάδα πιστεύει ότι αν το θέμα φτάσει σε ένα διεθνές δικαστήριο θα αποκτήσει δυναμική» δήλωσε στην εφημερίδα Τα Νέα ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνος Τασούλας. Ωστόσο, ο υπουργός σημείωσε ότι αυτή είναι μία καθαρά νομική άποψη και πως το θέμα είναι πολύ πιο σύνθετο.

«Πριν αποφασίσουμε την επόμενη κίνησή μας θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ζητήματα που σχετίζονται την εξωτερική πολιτική, τις διμερείς σχέσεις, την Ευρωπαϊκή Ένωση και πολλές ακόμη παραμέτρους. Προσωπικά όμως δεν έχω πειστεί ότι πρέπει να ακολουθήσουμε τη δικαστική οδό, αλλά ότι πρέπει να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες που έχουμε μέσω της UNESCO» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα