Συνάντηση Τσακαλώτου – Λαγκάρντ με το βλέμμα στο κλείσιμο της αξιολόγησης

Συνάντηση με την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ είχε σήμερα στη Λίμα του Περού ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στο πλαίσιο της διεθνούς συνόδου του ΔΝΤ. Μετά τη συνάντηση ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι το ΔΝΤ συμμερίζεται την προσπάθεια της Ελλάδας να κλείσει η αξιολόγηση και να ολοκληρωθεί εντός 2015 η ανακεφαλαιοποίηση, ενώ από την πλευρά

της η κυρία Λαγκάρντ τόνισε μέσω ανακοίνωσης ότι το Ταμείο παραμένει έτοιμο για να συνεργαστεί με την Ελλάδα για να προωθηθούν οι απαραίτητες για τη χώρα μεταρρυθμίσεις.

«Η συνάντηση που είχαμε σήμερα με την κ. Κριστίν Λαγκάρντ έγινε σε θετικό κλίμα. Η κ. Λαγκάρντ συμμερίζεται την προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση να ολοκληρωθεί έγκαιρα η πρώτη αξιολόγηση ώστε να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όπως έχει προγραμματιστεί, πριν την 1/1/2016. Αμέσως θα ξεκινήσει μία ουσιαστική συζήτηση για το χρέος, προκειμένου να δημιουργηθούν οι ικανές συνθήκες για την Ελλάδα ώστε να αλλάξει σελίδα και να φανεί στην πράξη η έξοδος από την κρίση», ήταν τα λόγια του Τσακαλώτου για την συνάντηση την «Σιδηρά Κυρία» του ΔΝΤ, το οποίο εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για τη συνάντηση:

«Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κ. Λαγκάρντ είχε συνάντηση με το Ευκλ. Τσακαλώτο στη Σύνοδο του ΔΝΤ, στη Λίμα του Περού. Ο Υπουργός ενημέρωσε την κα Λαγκάρντ και μέλη του Ταμείου για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της προόδου στην εφαρμογή της μεταρρυθμιστικής ατζέντας. Η Κ. Λαγκάρν τόνισε πως το Ταμείο παραμένει έτοιμο να συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές για να προωθηθεί η μεταρρυθμιστική ατζέντα της χώρας».

Keywords
Τυχαία Θέματα