Συνάντηση του Δ. Φωκιανού με τον πρέσβη της Βενεζουέλας

Το Δημαρχείο Λυκόβρυσης –Πεύκης επισκέφθηκε ο πρέσβης της Βενεζουέλας στη χώρα μας Franklin R. Conzalez, ο οποίος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δημήτρη Φωκιανό, την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα και συζητήθηκαν όλα τα θέματα της επικαιρότητας που αφορούν στις δύο χώρες, τα νέα δύσκολα δεδομένα στην Ελλάδα και στη Βενεζουέλα καθώς και το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

ο Πρόεδρος Ούγκο Τσάβες.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο πρέσβης της Βενεζουέλας κ. F.R. Conzalez δήλωσε ότι ήταν μεγάλη τιμή και χαρά γι΄ αυτόν η επίσκεψη του στο Δημαρχείο της πόλης.

Ειδικότερα είπε, ότι μοιράστηκαν πολλές ανησυχίες και κοινές σκέψεις και κυρίως τη μεγάλη ανησυχία που έχουν και οι δύο για το μέλλον των λαών και ιδιαίτερα των μεγάλων πλειοψηφιών του κόσμου.

«Εκ μέρους της χώρα μας, της Βενεζουέλας,-είπε ο κ. Conzalez- της πατρίδας του Σιμόν Μπολιβάρ και του Προέδρου Ούγκο Τσάβες προσπαθούμε να χαράξουμε μία πολιτική που βοηθάει τις μεγάλες πλειοψηφίες, όχι μόνο στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική αλλά το ίδιο θα θέλαμε να κάνουμε και σε άλλες χώρες του πλανήτη. Είμαι σίγουρος ,πως όπως ο λαός της Βενεζουέλας έτσι και ο λαός της Ελλάδας μπορεί να νικήσει».

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Φωκιανός ευχαρίστησε τον πρέσβη της Βενεζουέλας για την επίσκεψη του στο Δημαρχείο και υπογράμμισε ότι πραγματικά μοιράστηκαν κοινές σκέψεις γιατί και η Ελλάδα πια έχει πλέον πλατιά στρώματα του πληθυσμού σε μεγάλη δυσκολία αν όχι σε μεγάλη φτώχεια εξαιτίας των νεοφιλελεύθερων επιλογών που πρέπει να ανατραπούν.

«Το παράδειγμα της Βενεζουέλας –σημείωσε ο κ. Φωκιανός- και του προέδρου της χώρας Ούγκο Τσάβες που βοήθησε ακριβώς αυτά τα στρώματα που υπέφεραν χρόνια και βγήκαν τώρα στο προσκήνιο είναι ένας δρόμος που έχει ενδιαφέρον και πρέπει να αντλήσουμε διδάγματα μέσα από αυτή την πορεία. Σήμερα είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε και για θέματα της επικαιρότητας ,όπως η δυνατότητα ορκωμοσίας του προέδρου Ούγκο Τσάβες που δοκιμάζεται η ζωή του από μία βαριά αρρώστια. Να ευχηθούμε και άλλες επιτυχίες στο λαό της Βενεζουέλας και να εκφράσουμε την πίστη μας ότι θα συνεχίσει το δρόμο που άνοιξε ο Ούγκο Τσάβες, καθώς σήμερα στην Λατινική Αμερική υπάρχουν καλύτερες προϋποθέσεις απ΄ ότι στο παρελθόν ,αν θυμηθούμε το άτυχο τέλος του Προέδρου της Χιλής Αλιέντε.»

Στην συνάντηση ήταν παρούσα και η Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Πεύκης Έλλη Μήτση, καθώς είχε πραγματοποιηθεί στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του ΚΟΙΠΑΠ προβολή ταινιών από τη Βενεζουέλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα