Συνάντηση πρυτάνεων με Μπαμπινιώτη στις 16 Μαρτίου

Η 69η σύνοδος των πρυτάνεων έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο στα Ιωάννινα και σημαδεύτηκε από επεισόδια ομάδων αριστερών παρατάξεων και μελών ΔΕΠ με τους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι προχώρησαν σε μαζική χρήση χημικών.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, που πραγματοποιήθηκαν, διαπιστώθηκε όξυνση των προβλημάτων στα πανεπιστήμια και οι πρυτάνεις εξέφρασαν την ελπίδα να υπάρξει επανεκκίνηση διαλόγου με τη

νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες θεσμικές αλλαγές.

Κοινή απόφαση ήταν να πραγματοποιηθεί συνάντηση την Παρασκευή 16 Μαρτίου με τον νέο υπουργό Γιώργο Μπαμπινιώτη, στον οποίο θα θέσουν τα προβλήματα που απασχολούν τα πανεπιστήμια.

Τις εργασίες της συνόδου παρακολούθησε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Γιώργος Αρβανιτόπουλος. Όπως επισήμανε ο κ. Αρβανιτόπουλος, «κοινός στόχος υπουργείου και πρυτάνεων είναι η αναβάθμιση των ελληνικών πανεπιστημίων και η προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα τους».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «πρόθεση του υπουργείου είναι να βρεθούν λύσεις στα οικονομικά προβλήματα» ξεκαθαρίζοντας ότι «το εκπαιδευτικό σύστημα δεν μπορεί να υποχρηματοδοτηθεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα