Συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ με φόντο την Ελλάδα

Ενόψει των συναντήσεών τους με τον πρωθυπουργό, κο Αντώνη Σαμαρά, Φρανσουά Ολάντ και Άγκελα Μέρκελ θα συναντηθούν σήμερα(Πέμπτη), με σκοπό την οριστικοποίηση του μηνύματός τους προς τον κο Σαμαρά.
Ο πρωθυπουργός ζητά από τους Ευρωπαίους ομολόγους του πίστωση χρόνου, ώστε η Ελλάδα να εφαρμόσει

τις δεσμεύσεις της και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης.

Γερμανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι υπάρχει μικρή πιθανότητα να δοθεί περιθώριο χαλάρωσης, ωστόσο η Μέρκελ πάγωσε τις προσδοκίες για εκτεταμένες παραχωρήσεις.

«Προσέρχομαι στις συνομιλίες με συναίσθηση του ότι πρέπει να τα καταφέρουμε, ότι κάθε εταίρος τηρεί τις υποχρεώσεις του», δήλωσε η Μέρκελ στους δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια ταξιδιού της στη Μολδαβία.


Η Α. Μέρκελ συναντά τον κο Σαμαρά την Παρασκευή και ο Φ. Ολάντ το Σάββατο, σε μια στιγμή σπάνιας αισιοδοξίας στις χρηματοπιστωτικές αγορές ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση – και ειδικά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα - είναι έτοιμη για αποφασιστική δράση για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της ζώνης του ευρώ.

Ο έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ελπίζει ότι θα πείσει τους πιστωτές να δώσουν χρονική επιμήκυνση τεσσάρων ετών, αντί των δύο, ώστε να απαλύνει τις επιπτώσεις στον πληθυσμό της χώρας του.

Keywords
Τυχαία Θέματα