Συνάντηση Κ. Χατζηδάκη Γ. Καμίνη για το ΕΣΠΑ

Πλήθος ζητημάτων συνεργασίας του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με τον Δήμο Αθηναίων, συζητήθηκαν κατά την διάρκεια της συνάντησης του υπουργού κου Κωστή Χατζηδάκη με τον Δήμαρχο Αθηναίων κου Γιώργο Καμίνη.

Αναλυτικότερα, η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προγράμματα του ΕΣΠΑ που υλοποιεί ο Δήμος και αφορούν τόσο τη δημιουργία υποδομών [αναπλάσεις, πεζοδρομήσεις, κ.λπ.], όσο και την εκπόνηση κοινωνικών προγραμμάτων στήριξης αστέγων

και παροχής συσσιτίων κ.ά..

Από την πλευρά του υπουργείου, δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι θα γίνουν πράξη οι απαιτούμενες παρεμβάσεις σε κάθε τομέα χρειάζονται προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες υλοποίησης των προαναφερθέντων προγραμμάτων.

Επίσης, συζητήθηκαν οι δυνατότητες διεύρυνσης της συμμετοχής του δήμου Αθηναίων στα προγράμματα του ταμείου Jessica, καθώς και οι προοπτικές που διαγράφονται για την επόμενη προγραμματική περίοδο των διαρθρωτικών ταμείων, μετά το 2014.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε και η περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας υπουργείου και δήμου, μες σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών της πρωτεύουσας πόλης της χώρας μας -μεταξύ άλλων- με την παροχή διευκολύνσεων και εκπτώσεων από τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα