Συνάντηση φωτορεπόρτερ απ’ όλη την Ελλάδα για τις απειλές του επαγγέλματός τους

Παρουσία δεκάδων φωτορεπόρτερ απ’ όλη τη χώρα, που ανταποκρίθηκαν στην προγραμματισμένη συνάντηση της Παρασκευής 29 Νοεμβρίου στην ΕΣΗΕΑ , πραγματοποιήθηκε η συζήτηση για τα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε ότι το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, που διευθύνεται από τον Γιώργο Μουρούτη, έχει περιορίσει έως αποκλείσει τους φωτορεπόρτερ από το Μέγαρο Μαξίμου. Μάλιστα ακούστηκε ότι εκτός από φωτογραφίες του προσωπικού φωτογράφου του Αντώνη Σαμαρά,

στέλνονται και φωτογραφίες από Iphone και κινητά στα μέσα ενημέρωσης.

Ένα άλλο θέμα που επίσης συζητήθηκε, αφορά στις ιστορικές αλλά και πρόσφατες φωτογραφίες αρχείου. Πρόσφατα οι ΝΔ,ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ ψήφισαν παρά την θέληση της Ένωσης (ΕΦΕ) έναν νόμο που δίνει κίνητρα σε όσους δημοσιεύουν φωτογραφίες αρχείου, να» κλέβουν εικόνες» δηλαδή ούτε ψάχνουν ποιος είναι ο φωτογράφος, επομένως ούτε να αναφέρουν καν το όνομά του.

Κατά τα άλλα οι φωτορεπόρτερ εξακολουθούν να πληρώνουν το τέλος επιτηδεύματος στην εφορία, αλλά και τις πολύ υψηλές για τα δεδομένα του επαγγέλματος, ασφαλιστικές αποδοχές.

Τέλος αναφέρθηκε ότι είναι έτοιμος ένας σέρβερ που θα λειτουργεί σαν πρακτορείο με φωτογραφίες αρχείου των φωτογράφων που θα το απαρτίσουν, σε συνεταιριστική μορφή.

Keywords
Τυχαία Θέματα