Συνάντηση Δένδια - Χαν

Την απόλυτη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση παραμένει απόλυτα πιστή στην πορεία των μεταρρυθμίσεων, εξέφρασε σήμερα (19/6) ο νέος υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας, κατά τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο με τον επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε. Γιοχάνες Χαν. Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι η συνέχεια και η εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων αποτελούν το μόνο τρόπο προκειμένου η Ελλάδα να βγει από την κρίση.

Ο υπουργός ανέφερε ακόμα ότι συζητήθηκαν, σε αυτή την πρώτη συνάντηση με τον επίτροπο, η απορροφητικότητα

των κονδυλίων του ΕΣΠΑ που ολοκληρώνεται καθώς και το ΕΣΠΑ της νέας προγραμματικής περιόδου, για το οποίο είπε ότι στόχος είναι να υπάρχουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα αποτελέσματα ιδιαίτερα για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

«Τα εργαλεία του ΕΣΠΑ πρέπει να χρησιμοποιηθούν κατά τον καλύτερο τρόπο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

Από την πλευρά του ο κ. Χαν σημείωσε: «Πρέπει να στηρίξουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να τις χρηματοδοτήσουμε και να δημιουργήσουμε ένα κλίμα για τη δημιουργία νέων ακόμη και μέσω clusters.

Μπορούμε να μετρήσουμε τον βαθμό της επιτυχίας της Ελλάδας μέσα από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Όλοι μαζί, από κοινού, θα πρέπει να προσπαθήσουμε για να διασφαλίσουμε την καλύτερη απορρόφηση των κονδυλίων από τα διαρθρωτικά ταμεία για την επίτευξη καλύτερων προοπτικών για την Ελλάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα