Συνάντηση Α. Τσίπρα-Μ. Ομπάμα: Ηχηρά μηνύματα για χρέος-προσφυγικό(video)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Την ελπίδα για θετικές εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το χρέος και το Κυπριακό, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, πριν από την έναρξη της συνάντησής του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Μόνο με λιτότητα δεν ερχεται

ευημερία, πρέπει να υπάρξει ελάφρυνση του χρέους», ήταν το μήνυμα που έστειλε από την Αθήνα προς την Ευρώπη ο Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες του ελληνικού λαού κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και ευχήθηκε σύντομα «οι κόποι και οι θυσίες του λαού να βρουν ανταπόκριση». «Ο ελληνικός λαός δεν κουβαλάει μόνο την αρχαία παράδοση υπεράσπισης των πανανθρώπινων αξιών, αλλά μάχεται και στο σήμερα για αυτές» υποστήριξε ο Α. Τσίπρας.

Επιπλέον, ευχαρίστησε τον Μ. Ομπάμα για την επίσκεψή του στην Αθήνα και διατύπωσε τη βεβαιότητα ότι το τελευταίο του ταξίδι στην Ευρώπη, ως πρόεδρος των ΗΠΑ, «θα είναι πολύ ουσιαστικό και θα δώσει σημαντικά αποτελέσματα».

Από την μεριά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών και θα ήθελα να συνεχιστεί η συνεργασία μας σ’ αυτό τον τομέα». Επιπρόσθετα ο Μ. Ομπάμα αφού ανάφερε ότι ελπίζει σε μία βιώσιμη λύση για το Κυπριακό τόνισε ότι: «Βλέπουμε στην Ελλάδα μία φίλη και σύμμαχο και ένα πολύ σημαντικό μέλος του ΝΑΤΟ».

Το άρθρο Συνάντηση Α. Τσίπρα-Μ. Ομπάμα: Ηχηρά μηνύματα για χρέος-προσφυγικό(video) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα