Συναγερμός για να μην φύγει και η DELTA Airlines

Συναγερμός έχει σημάνει στην τουριστική βιομηχανία της χώρας για να μην χαθεί ο τελευταίος δίαυλος επικοινωνίας με την αναδυόμενη αμερικανική αγορά, τώρα μάλιστα που η ισοτιμία ευρώ δολαρίου ευνοεί τις επισκέψεις Αμερικανών τουριστών.

Μετά την κατάργηση των απευθείας πτήσεων της Ολυμπιακής το 2009 και στη συνέχεια τη διακοπή των πτήσεων της αμερικανικής «Continental», ακόμη μια αμερικανική εταιρεία, η «Delta» προγραμματίζει να σταματήσει τις πτήσεις της προς τη χώρα μας. Αυτό σημαίνει

ότι από το ερχόμενο φθινόπωρο δεν θα υπάρχει ούτε μία απευθείας αεροπορική πτήση από Ελλάδα προς Αμερική και αντιστρόφως, με αρνητικές συνέπειες στην προσπάθεια προσέλκυσης τουριστικού ρεύματος από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ήδη η US Airways ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει πτήσεις από την Φιλαδέλφεια των Η.Π.Α προς Αθήνα αλλά μόνο για την θερινή περίοδο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ομογενειακής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυκας», η «Delta Airlines», η μοναδική εταιρεία που πραγματοποιεί σήμερα καθημερινά πτήσεις από το αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης JFK με προορισμό τον Διεθνή Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» των Αθηνών, αποφάσισε να διακόψει τις πτήσεις της προς την Ελλάδα στις 26 Οκτωβρίου 2012.

Του Χρήστου Κώνστα

Keywords
Τυχαία Θέματα