Συμβιβασμός στο παρά 5 για πλειστηριασμούς και 100 δόσεις… για να σωθούν οι τράπεζες!

«Πάνω από όλα η σωτηρία των τραπεζών, γιατί χωρίς αυτές δεν υπάρχει οικονομία…», είναι το σλόγκαν της κυβέρνησης, αφού ο κ.Ντάισεμπλουμ έθεσε θέμα άμεσης ανακεφαλαιοποίησης χωρίς καθυστερήσεις.

Η κυβέρνηση, λοιπόν, μπροστά στον άμεσο κίνδυνο να βρεθούν ενώπιον δυσκολιών οι τράπεζες, κάνει υποχωρήσεις στο θέμα των πλειστηριασμών και των 100 δόσεων, ώστε να λύσει τον Γόρδιο δεσμό. «Οι τράπεζες

αποτελούν όχημα ανάπτυξης», λένε σε Αθήνα και Βρυξέλλες και ως εκ τούτου πρέπει να προηγηθεί η τελική λύση της ανακεφαλαιοποίησης, ενώ πλειστηριασμοί και 100 δόσεις ακολουθούν.

Ενώ λοιπόν πάνω από 1.000.000 Έλληνες «καίγονται» για τον πιθανό συμβιβασμό στο θέμα των πλειστηριασμών, η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι θα εγκριθεί τις επόμενες ώρες η πρότασή της για τους πλειστηριασμούς και τις 100 δόσεις. Η πρόταση αυτή, που παραδόθηκε στον κ. Μοσκοβισί από τον κ. Σταθάκη ορίζει το εισοδηματικό κριτήριο για τον άγαμο δανειολήπτη στα 20 χιλιάδες ευρώ -ποσό χαμηλότερο από τις 30 χιλιάδες ευρώ, που ζητούσε αρχικά η Αθηνά, και υψηλότερο από τις 8 χιλιάδες ευρώ που ζητούσαν οι δανειστές. Ακόμη ορίζεται ότι όλα τα νέα δάνεια, που θα δίνονται από την ημέρα της ψήφισης του συγκεκριμένου νόμου, να μην έχουν κάλυψη, ώστε να υπάρχει διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε παλαιά και νέα δάνεια. Να τονιστεί ότι η κυβέρνηση επιθυμεί την επιβολή ετήσιου πλαφόν στο όριο των σπιτιών, που θα βγαίνουν σε πλειστηριασμό.

Στις 100 δόσεις η κυβερνητική πρόταση εξετάζεται εξ αρχής, ώστε να μην μπορεί κάποιος να την χάνει, αν χάσει ένα μήνα μη πληρωμής. Οι επόμενες ώρες θα είναι καθοριστικές. Η Ευρώπη θέλει και ισχυρές τράπεζες, αλλά και λύση στο θέμα των πλειστηριασμών στα ευρωπαϊκά πρότυπα. Η Αθήνα βρίσκεται προ δυσκολιών, αλλά την Δευτέρα το βράδυ όλα δείχνουν ότι θα έχουμε λύση στο τραπεζικό θέμα, ήξεις αφήξεις στις 100 δόσεις και λύση του γόρδιου δεσμού στους πλειστηριασμούς.

Η τελική πρόταση για τους πλειστηριασμούς

Το εισοδηματικό κριτήριο για τον άγαμο δανειολήπτη να είναι20 χιλιάδες ευρώ, δηλαδή χαμηλότερο από τις 30 χιλιάδες ευρώ που ζητούσε αρχικά η Αθηνά και υψηλότερο από τις 8 χιλιάδες ευρώ που ζητούσαν οι δανειστές.Όλα τα νέα δάνεια που θα δίνονται από την ημέρα της ψήφισης του συγκεκριμένου νόμου να μην έχουν κάλυψη, ώστε να υπάρχει διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε παλαιά και νέα δάνεια.Επιβολή ετήσιου πλαφόν στο όριο των σπιτιών που θα βγαίνουν σε πλειστηριασμό.
Keywords
Τυχαία Θέματα