Συμμορία λύτρα: Κρατούσαν όμηρους 5 Ινδούς

Πίστευαν ότι το μεγάλο μέρος της «Οδύσσειας» γι’ αυτούς, να βρουν έναν δρόμο προς την Ευρώπη, είχε τελειώσει όταν βρέθηκαν να περπατούν σε περιοχή του Κιλκίς. Εκεί, όμως, άρχισε γι αυτούς κι εν προκειμένω για πέντε, κατά δήλωσή τους Ινδούς υπηκόους, μια νέα περιπέτεια με άμεση απειλή της ίδιας τους της ζωής. Οι δράστες τους αιχμαλώτισαν με την απειλή μαχαιριών και σε δασώδη περιοχή τους εκβίαζαν να πείσουν τους συγγενείς τους να καταβάλουν χρηματικό ποσό για να τους απελευθερώσουν. Ενώ είχε αρχίσει η καταβολή χρημάτων από τους

αγωνιώντες συγγενείς των αιχμαλώτων με μεταφορά χρημάτων σε λογαριασμούς συμφερόντων των απαγωγέων τους, οι Ινδοί λυτρώθηκαν από την επέμβαση των αστυνομικών του Τμήματος Παιονίας. Σε επιχείρηση των αστυνομικών συνελήφθησαν τέσσερις δράστες μεταξύ των οποίων και ένας 16χρονος και απελευθερώθηκαν οι πέντε αλλοδαποί.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

«Μας απειλούσαν για ένα 24ωρο με μαχαίρια ζητώντας χρήματα για να μας αφήσουν ελεύθερους» φέρεται να κατέθεσαν οι ίδιοι στους αστυνομικούς όταν τους εντόπισαν και τους διέσωσαν στο Κιλκίς, συλλαμβάνοντας παράλληλα και τους δράστες. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας «συνελήφθησαν σε περιοχή του Κιλκίς, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Γραφείου Ασφαλείας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, τρεις αλλοδαποί άνδρες και ένας ανήλικος αλλοδαπός, για ληστεία σε βάρος πέντε αλλοδαπών ανδρών.

Σε δάσος του Κιλκίς

Ειδικότερα, σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στην οποία συνέδραμαν και αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, εντοπίστηκαν σε δασική περιοχή του Κιλκίς τα προαναφερόμενα άτομα να έχουν ακινητοποιήσει και να κατακρατούν παράνομα συνολικά πέντε αλλοδαπούς άνδρες. Στη θέα των αστυνομικών τράπηκαν σε φυγή, όμως οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους συλλάβουν άμεσα, ενώ για να αποφύγουν τη σύλληψη αντιστάθηκαν απωθώντας τους αστυνομικούς».

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες αφού ακινητοποίησαν τους πέντε Ινδούς παράτυπους μετανάστες, με την απειλή μαχαιριών τους λήστεψαν και άρπαξαν από αυτούς το χρηματικό ποσό των 1.700 ευρώ και 3 κινητά τηλέφωνα. «Στη συνέχεια», αναφέρει η Αστυνομία «τους κατακρατούσαν παράνομα, εκβιάζοντάς τους, ώστε να επικοινωνήσουν με συγγενικά τους πρόσωπα για να καταβάλουν χρήματα μέσω εταιρειών μεταφοράς χρημάτων, προκειμένου να τους απελευθερώσουν. Με τον τρόπο αυτό κατάφεραν να πετύχουν τη μεταφορά του χρηματικού ποσού των 2.500 ευρώ από τους οικείους δύο αλλοδαπών παθόντων».

Δύο μαχαίρια, χρήματα, κινητά

Κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια, που βρέθηκαν στον χώρο, καθώς και το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ και 4 κινητά τηλέφωνα, ένα από τα οποία είχαν αφαιρέσει από τους πέντε αλλοδαπούς, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Έστηναν ενέδρες

Που σημαίνει ότι θεωρούνται από την Αστυνομία ύποπτοι ότι ως συμμορία έστηναν ενέδρες σε περάσματα παράτυπων μεταναστών που είχαν μπει παράνομα στο ελληνικό έδαφος, θύματα κυκλωμάτων διακίνησης. Στόχος τους να αιχμαλωτίζουν με μαχαίρια, να απειλούν και να εκβιάζουν αλλοδαπούς για την καταβολή «λύτρων» για την απελευθέρωσή τους. Μια, επίσης απίστευτη υπόθεση αιχμαλωσίας εξαμελούς οικογένειας (ζευγάρι και τέσσερα ανήλικα παιδιά) από την παραθαλάσσια περιοχή του Δήμου Δίου – Ολύμπου Πιερίας, ήρθε στο φως τα τέλη Ιουλίου, με τους δράστες να τους μεταφέρουν όμηρους σε φάρμα, σε ερημική τοποθεσία, με σκοπό να τους αποσπάσουν χρήματα.

Απειλούσαν ένα από τα παιδιά

Σύμφωνα με την τότε ανακοίνωση της αστυνομίας, «η οικογένεια κατακρατήθηκε παράνομα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ οι δράστες, με φραστικές απειλές και απειλή πρόκλησης βλάβης σ’ ένα από τα παιδιά, απαιτούσαν την καταβολή χρημάτων, προκειμένου να τους απελευθερώσουν». Ο πατέρας, που τραυματίστηκε στο χέρι από τους δράστες στη διάρκεια της αρπαγής, κατάφερε να ξεφύγει και έφθασε πεζός σε κατάστημα στην περιοχή των Τεμπών, και από εκεί ειδοποίησε την αστυνομία. Οι αστυνομικοί, εντόπισαν και συνέλαβαν τους τρεις αλλοδαπούς απαγωγείς, σε αγροτικό χωματόδρομο του Δήμου Τεμπών. Οι δράστες νωρίτερα είχαν απελευθερώσει τη μητέρα με τα παιδιά. Η Αστυνομία τους βρήκε, μετά από τηλεφώνημα, στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων του ΚΤΕΛ Λάρισας.

Keywords
Τυχαία Θέματα