Συμμετοχή με 8.000 στρατιώτες της Κίνας στην ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ

Έτοιμη να κάνει πράξη τη συμμετοχή της στις ειρηνευτικές αποστολές του ΟΗΕ είναι η Κίνα, η οποία πρότεινε για το σκοπό αυτό να διαθέσει δύναμη 8.000 στρατιωτών, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Σι Τζιπίνγκ κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.

Εκτός όμως από τους στρατιώτες η Κίνα θα διαθέσει και το

ποσό των 100 εκατομμυρίων δολαρίων στην Αφρικανική Ένωση, προκειμένου να δημιουργηθεί μια στρατιωτική δύναμη η οποία θα επεμβαίνει και θα διαχειρίζεται τα προβλήματα που προκύπτουν στην Αφρική, έτσι ώστε να υπάρξει μακροπρόθεσμα ειρήνευση σε όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες της «μαύρης» Ηπείρου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη η Κίνα συμμετέχει στην διεθνή ειρηνευτική αποστολή στο Νότιο Σουδάν, ενώ θέλει να αποτελέσει, με την γενικότερη αύξηση της παρουσίας της ανά τον κόσμο, τη δύναμη που θα μπορεί να παρεμβαίνει σε κρίσιμες διαμάχες, δείχνοντας ότι δεν υπάρχουν μόνο οι ΗΠΑ και η Ρωσία σε αυτό το παιχνίδι.

Όπως σημειώνουν διεθνείς παρατηρητές η Κίνα με περίπου 2,3 στρατιώτες έχει τη δυνατότητα να μπορέσει να φέρει σε πέρας αυτή της προσπάθεια, καθώς ο στρατός της είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο, ενώ έχει και τον δεύτερο οικονομικό προϋπολογισμό για τις ένοπλες δυνάμεις της, μετά τις ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα