Συμφώνησαν με την τρόικα για την κινητικότητα

Σε σκληρό πόκερ εξελίσσεται για ακόμη μια φορά η διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους εκπροσώπους ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ με τη μετακίνηση υπαλλήλων και τη διαθεσιμότητα να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, σημείο το οποίο αποτελεί το βασικό «αγκάθι» στην τελική συμφωνία για τη δόση των 8,1 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες συμφώνησαν με την τρόικα η κυβέρνηση. Η σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών

με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης διήρκησε μισή ώρα περίπου και ο κ. Μητσοτάκη δεν έκανε δηλώσεις μετά τη συνάντηση.

Στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης φέρεται να δήλωσε ότι «συμφωνήσαμε, δεν θα συναντηθούμε ξανά, οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν από το υπουργείο Οικονομικών».

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η συνάντηση του κλιμακίου της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.

Σύγχυση, εν τω μεταξύ, επικρατεί για το ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι θα ενταχθούν στο καθεστώς κινητικότητας - διαθεσιμότητας.

Κατά πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Μητσοτάκης, μετά την απαίτηση της τρόικας να μπουν σε τρίμηνη ή τετράμηνη διαθεσιμότητα όσοι μετατάσσονται, εμφανίστηκε αρνητικός να βάλει σε αυτή τη διαδικασία τους 5.000 εκπαιδευτικούς που θα μεταταχθούν από την Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Αντί των εκπαιδευτικών, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης είχε προτείνει την άντληση των 5.000 υπαλλήλων από ΟΤΑ, που συνδυάζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και πλεονάζον προσωπικό.

Μάλιστα, πηγή του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης φερόταν να λέει ότι «όταν έχω να επιλέξω ανάμεσα στο να σώσω καθηγητές και την εκπαίδευση των παιδιών και στο προσωπικό των ΟΤΑ, του οποίου η εργασιακή αρτιότητα δεν είναι αποδεδειγμένα η απαιτούμενη, επιλέγω να σώσω τους καθηγητές».

Ωστόσο, λίγο αργότερα, με ανακοίνωσή του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαψεύδει τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι η δεξαμενή των 5.000 υπαλλήλων θα προέλθει από τους ΟΤΑ και όχι τους καθηγητές.

Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα θα υπάρξουν από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επίσημες ανακοινώσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα