Συμφωνία στις αρχές Ιουνίου «βλέπει» ο Σακελλαρίδης

Στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου τοποθετεί χρονικά την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σύμφωνα με τον οποίο, στόχος της κυβέρνησης να υπάρξει λύση, αρχής γενομένης από τις διαπραγματεύσεις που λαμβάνουν χώρα στο Brussels Group

και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, «οι εργασίες του Brussels Group διεκόπησαν χθες βράδυ, καθώς διαπιστώνεται αδυναμία προσέγγισης σε τέσσερα ζητήματα: ΦΠΑ, ασφαλιστικό, εργασιακά και δημοσιονομικά». Ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε ότι «υπάρχει μια καταρχήν σύγκλιση στις προβλέψεις για το πρωτογενές πλεόνασμα» και δήλωσε, ότι «η κυβέρνηση σταθερά είναι προσηλωμένη στην επίτευξη συμφωνίας μέχρι τις αρχές Ιουνίου», ενώ χαρακτήρισε «επιτακτική την ανάγκη ολοκλήρωσης της συμφωνίας σύντομα, με βάση τα πιεστικά προβλήματα ρευστότητας».

Όσον αφορά στην ψήφιση της συμφωνίας από την κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «η συμφωνία θα περάσει από τον πρωθυπουργό και το υπουργικό συμβούλιο και θα έχει εκείνα τα χαρακτηριστικά, που θα ψηφιστεί από τους βουλευτές του κόμματος».

Μάλιστα, ο κ. Σακελλαρίδης ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει πιθανότητα επιβολής capital controls (ελέγχου κεφαλαίων)», χαρακτηρίζοντας σχετικές αναφορές ως «ανυπόστατα κακόβουλα σενάρια»», ενώ πρόσθεσε ότι «όποιος κάνει τέτοιου τύπου δηλώσεις αναλαμβάνει ευθύνες του».

Εξάλλου, ερωτηθείς για τις δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη για καταγραφή συνεδριάσεων του Eurogroup, επισήμανε ότι «ο υπουργός Οικονομικών χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης».

Keywords
Τυχαία Θέματα