Συμφωνία μέσα στο Σαββατοκύριακο θέλει ο Γιούνκερ γράφει το Bloomberg

Συμφωνία μέσα στο Σαββατοκύριακο θέλει ο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ σύμφωνα με το όσα μεταδίδει το πρακτορείο «Bloomberg», πριν το άνοιγμα των αγορών τη Δευτέρα και όπως τονίζεται στο ρεπορτάζ για το λόγο αυτό ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έστειλε κατεπειγόντως τους απεσταλμένους του, ο ι οποίοι μάλιστα έχουν στις αποσκευές τους μια νέα πρόταση για να κλείσουν οι διαφορές

στο πλεόνασμα, τις συντάξεις και το ασφαλιστικό.

Στο ίδιο δημοσίευμα πηγή προσκείμενη στην Ευρωπαϊκή Έπιτροπή τονίζει ότι αυτή είναι η τελευταία προσπάθεια του κ. Γιούνκερ για να επιτευχθεί μια συμφωνία με όλες τις πλευρές, μια προσπάθεια δύσκολη καθώς έχει σκληρύνει η διαπραγμάτευση με τους όρους που τίθενται στο τραπέζι.

Μάλιστα σταντ μπάι είναι στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας για να συμμετάσχουν στις συζητήσεις σε περίπτωση που σημειωθεί πρόοδος στις συζητήσεις που διεξάγονται από σήμερα το μεσημέρι στις Βρυξέλλες και οι οποίες θα συνεχιστούν και αύριο Κυριακή.

Το Bloomberg αναφέρεται επίσης και σε ένα δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung» σύμφωνα με το οποίο ο κ. Γιούνκερ στην προσπάθειά του να επιτευχθεί συμφωνία επιτρέπει στην χώρα μας να μην κάνει τα΄ρα περικοπές ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ στις συντάξεις, μειώνοντας ισόποσα τις στρατιωτικές δαπάνες, πρόταση που φέρεται πάντως να απορρίφθηκε από τον ΔΝΤ.

Η κατάσταση είναι κρίσιμη και η πιο σοβαρή που έζησε μεταπολεμικά η χώρα μας. Οι διαπραγματεύσεις έχουν φτάσει σε οριακό σημείο με τους δανειστές να ζητούν πολύ σκληρά μέτρα και την κυβέρνηση να προσπαθεί να αποφύγει την επιβολή τους, προσπαθώντας να βρει ισόποσες δημοσιονομικά προτάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα