Συμφωνία για τον ΟΑΣΘ έβγαλε η τριμερής

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σε 4 σημεία στηρίζεται η συμφωνία που επετεύχθη στη σημερινή τριμερή συνάντηση μεταξύ των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, της διοίκησης του Οργανισμού και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, τα 4 αυτά σημεία είναι τα εξής:

1. Η διοίκηση του ΟΑΣΘ δεσμεύεται να καταβάλλει τουλάχιστον το 18% των μηνιαίων εσόδων από τα

κόμιστρα έναντι της αποπληρωμής των δεδουλευμένων των εργαζομένων.

2. Το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων θα προκαταβάλλει μαζί με την επιδότηση του Σεπτεμβρίου και τα αντίστοιχα ποσά του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου με την προϋπόθεση ότι με τα ποσά αυτά θα εξοφληθούν οι οφειλές προς τους εργαζόμενους, πράγμα που συμφωνήθηκε από τα δύο μέρη (εργοδοσία, εργαζόμενοι)

3. Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα καταβάλλει σε σύντομο χρονικό διάστημα το ποσό των 2.400.00€ για την κάλυψη της μετακίνησης πολυτέκνων και άλλων κοινωνικών κατηγοριών για το 2016.

4. Το Υπουργείο Υποδομών, μεταφορών και δικτύων θα οργανώσει άμεσα διαδικασίες διαλόγου με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη (διοίκηση ΟΑΣΘ, εργαζόμενων ΟΑΣΘ και Υπουργεία) για το μέλλον του ΟΑΣΘ, ο οποίος διάλογος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 31.10.2016

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου «η κυβέρνηση προστατεύει τις εργασιακές σχέσεις όπως και τα αυτονόητα δικαιώματα των εργαζομένων, δρομολογεί διαδικασίες για την άσκηση διαφανής και αντικειμενικής πολιτικής και προστατεύει παράλληλα το δημόσιο αγαθό της μεταφοράς για όλους τους πολίτες».

«Δεν δικαιούται ο εργοδότης να μην πληρώνει» δήλωσε ο Γ. Κατρούγκαλος

«Ο ΟΑΣΘ έχει μια πρωταρχική υποχρέωση ως εργοδότης, να πληρώνει τους μισθούς στους εργαζομένους του» τόνισε με δηλώσεις του ο υπουργός εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και πρόσθεσε: «Δεν έχει επιλογή ο εργοδότης να μην πληρώνει τους εργαζομένους του, ούτε είναι νόμιμο το lock out στην Ελλάδα». O υπουργός Εργασίας σημείωσε επίσης την ανάγκη να διευκρινιστούν οι οφειλές του δημοσίου προς τον ΟΑΣΘ, ενώ υποστήριξε ότι στόχος του υπουργείου είναι να αποκατασταθεί η δημόσια υπηρεσία των συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης και να καταβληθούν στους εργαζόμενους οι μισθοί τους.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Ανδρέα Νεφελούδη: «ήταν η καλύτερη δυνατή συμφωνία, υπό τις παρούσες συνθήκες, που μπορούσε να επιτευχθεί». «Είναι μία πολύ καλή ημέρα σήμερα γιατί διασφαλίζουμε το μέλλον, τη διάρκεια και τη συνέχεια του συγκοινωνιακού έργου στην Θεσσαλονίκη» κατέληξε.

Το άρθρο Συμφωνία για τον ΟΑΣΘ έβγαλε η τριμερής εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα