Συμφωνία για εκκρεμή θέματα στη σύσκεψη υπό τον Σαμαρά

Συμφωνία για κάποια από τα θέματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα ενόψει των συναντήσεων με την τρόικα, έφτασαν οι υπουργοί στη σύσκεψη που έγινε υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Συγκεκριμένα συμφώνησαν για το θέμα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, τη διάρκεια

του φρέσκου γάλακτος και την τιμή των βιβλίων έτσι ώστε η κυβέρνηση να προσέλθει τη Δευτέρα στη διαπραγμάτευση με τους απεσταλμένους της τρόικας με ενιαία γραμμή. Η συγκεκριμένη πληροφορία προέρχεται από παράγοντα του υπουργείου Ανάπτυξης, ο οποίος πάντως δεν διευκρίνισε σε ποιες προτάσεις συμφώνησαν στα εν λόγω θέματα οι υπουργοί στη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό.

Λίγο μετά τις 7.10 μ. μ. αποχώρησαν από τη σύσκεψη οι υπουργοί Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, ενώ στο υπουργείο Οικονομικών παρέμειναν ο Γιάννης Στουρνάρας και ο Αντώνης Σαμαράς.

Σε ότι αφορά τις προτάσεις του ΟΟΣΑ, η κυβέρνηση θα επιμείνει στην πρόθεσή της να εφαρμόσει το 80%.

«Επιπλέον παρεμβάσεις στον τομέα των διαρθρωτικών μέτρων θα προτείνει η ελληνική πλευρά στις διαπραγματεύσεις», ανέφερε ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας λίγο προτού ξεκινήσει η σύσκεψη, αναφέροντας σαν παράδειγμα το θεσμικό πλαίσιο για τις «κλινικές μελέτες» φαρμακοβιομηχανιών και νοσοκομείων και την αδειοδότηση φαρμάκων από τον ΕΟΦ για να προσελκυσθούν πελάτες για το ελληνικό φάρμακο από το εξωτερικό.

Η κυβέρνηση θα προσέλθει με δική της ατζέντα, είπε η ίδια πηγή, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι κατανοητό γιατί η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ έχει αναχθεί σε Βίβλο».Ο Πρωθυπουργός δεν πρόκειται να συνομιλήσει σε πολιτική βάση με την τρόικα, σημείωσε η πηγή, προσθέτοντας με νόημα ότι «αυτοί ξέρουν».

Οι Πολ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ θα βρίσκονται το πρωί της Δευτέρας στο υπουργείο Οικονομικών για την πρώτη συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα, ενώ το απόγευμα θα συναντήσουν με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα