Σύλληψη σωφρονιστικού: Εισήγαγε κινητά και ναρκωτικά στις φυλακές

Σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Κορυδαλλού συνελήφθη από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας με την κατηγορία ότι παραλάμβανε από δύο αλλοδαπούς κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα και τα παρέδιδε σε έγκλειστο αλλοδαπό.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο σωφρονιστικός, ο οποίος συνελήφθη λίγο πριν περάσει τις πύλες των φυλακών για να αναλάβει υπηρεσία, διαπιστώθηκε ότι σε συσκευασία που είχε παραλάβει και

επρόκειτο να παραδώσει στον έγκλειστο αλλοδαπό, κρύβονταν 3,5 γραμμάρια κάνναβης, φαρμακευτικά δισκία, λευκή σκόνη, πιθανόν ηρωίνη βάρους 5,4 γραμμαρίων, φορτιστής, ψηφιακό μέσο αποθήκευσης δεδομένων και άλλα. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση «από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, συνελήφθησαν σωφρονιστικός υπάλληλος και δύο αλλοδαποί, για εισαγωγή ναρκωτικών και κινητών τηλεφώνων σε Κατάστημα Κράτησης. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε, περιλαμβάνεται ακόμα ένας αλλοδαπός, έγκλειστος στο Κατάστημα Κράτησης.

«Ειδικότερα», αναφέρεται από τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ, «όπως προέκυψε από την έρευνα, ο σωφρονιστικός υπάλληλος, κατόπιν υπόδειξης του έγκλειστου αλλοδαπού, παραλάμβανε από τους άλλους δύο αλλοδαπούς ναρκωτικά, κινητά τηλέφωνα κ.λπ. αντικείμενα και τα εισήγαγε -έναντι χρηματικής αμοιβής- στο Κατάστημα Κράτησης. Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκε ο σωφρονιστικός υπάλληλος, πριν εισέλθει στο Κατάστημα Κράτησης, ενώ προηγουμένως είχε παραλάβει, από τον ένα αλλοδαπό, συσκευασία και 100 ευρώ.

Σε έλεγχο που ακολούθησε, στην κατοχή του σωφρονιστικού υπαλλήλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Η ανωτέρω συσκευασία, η οποία περιείχε 3,5 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη, 15 φαρμακευτικά δισκία, ουσία (πιθανόν ηρωίνη) βάρους 5,4 γραμμαρίων, φορτιστή, καλώδιο usb και ζευγάρι ακουστικά, 5 κινητά τηλέφωνα, 7 ζευγάρια ακουστικά, 4 φορτιστές και 4 καλώδια usb , κάρτες sim και 300 ευρώ». Ακολούθησαν ωστόσο και άλλες έρευνες, στην οικία του σωφρονιστικού υπαλλήλου και στην οικία των δυο αλλοδαπών, όπου, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Αεροβόλο πιστόλι, με γεμιστήρα και 11 χάλκινα σφαιρίδια, 9 κινητά τηλέφωνα, 7 πακέτα σύνδεσης εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, 6 καλώδια usb, 5 ζεύγη ακουστικά και 4 φορτιστές κινητών.

Είναι ανησυχητικό πάντως το γεγονός ότι σε τακτά χρονικά διαστήματα συλλαμβάνονται σωφρονιστικοί υπάλληλοι για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Το Alphafreepress, στις 19 Δεκεμβρίου 2020, έγραφε:

«Για δεύτερη φορά, σε χρονικό διάστημα λίγο πάρα πάνω από μήνα, σωφρονιστικός υπάλληλος συλλαμβάνεται να μεταφέρει ναρκωτικά στο σωφρονιστικό ίδρυμα στο οποίο υπηρετούσε έως τώρα. Μετά τη σύλληψη άλλου σωφρονιστικού υπαλλήλου στις φυλακές Κορυδαλλού για τον ίδιο λόγο, αυτή τη φορά, αστυνομικοί του Τμήματος Δωρίδας, πέρασαν χειροπέδες σε σωφρονιστικό υπάλληλο του Καταστήματος Κράτησης Μαλανδρίνου, ο οποίος, κατηγορείται, ότι επιχείρησε να εισάγει ναρκωτικές ουσίες στο προαναφερόμενο Κατάστημα Κράτησης. Ειδικότερα, εντοπίστηκε ο συλληφθείς στην κεντρική είσοδο του Καταστήματος Κράτησης Μαλανδρίνου και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 345 γρ. χασίς και 108 γρ. ηρωίνης, 2 κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ και άλλα προσωπικά έγγραφα.

Επιπλέον, κατασχέθηκε και το όχημα του συλληφθέντα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Νοεμβρίου, στη σύλληψη σωφρονιστικού υπαλλήλου που προσπάθησε να εισάγει ηρωίνη και κάνναβη στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, προχώρησαν στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής. Στην κατοχή του και από την έρευνα, που επακολούθησε στην οικία και το αυτοκίνητό του, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Δύο συσκευασίες ηρωίνης, συνολικού μικτού βάρους 125 γραμμαρίων, δύο συσκευασίες κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 810 γραμμαρίων, πιστόλι με δύο γεμιστήρες και δέκα φυσίγγια, κινητό τηλέφωνο και 38.750 ευρώ».

Keywords
Τυχαία Θέματα