Σύλληψη Νιγηριανού για διαδικτυακή απάτη

Συνελήφθη χθες το πρωί στην Αθήνα, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 42χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Νιγηρίας, ιδιοκτήτης ίντερνετ-καφέ, για διαδικτυακές απάτες, σε βάρος άλλων χρηστών του διαδικτύου.

Με τη μέθοδο που είναι γνωστή ως «Νιγηριανές Απάτες», ο 42χρονος προφασιζόμενος ότι συγγενικό του πρόσωπο είναι κληρονόμος μεγάλης περιούσιας στη Νιγηρία, έπειθε χρήστες του διαδικτύου να του καταβάλλουν χρηματικά ποσά, για την αποδέσμευση της δήθεν κληρονομιάς.

Επιπλέον για την

ίδια υπόθεση κατηγορείται ακόμη ένας αλλοδαπός, ο οποίος αναζητείται.

Ειδικότερα, χθες το πρωί, 58χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιταλίας, κατήγγειλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι πριν από περίπου ένα χρόνο, είχε δεχτεί e - mail από τον 42χρονο, ο οποίος συστηνόταν ως τραπεζικός υπάλληλος στη Νιγηρία με τα στοιχεία του αλλοδαπού που αναζητείται και προφασίζονταν ότι συγγενικό του πρόσωπο είχε κληρονομήσει το ποσό των 6.000.000 δολαρίων Η.Π.Α.

Με την πρόφαση αυτή είχαν καταφέρει να αποσπάσουν από τον 58χρονο το χρηματικό ποσό των 2.350 ευρώ, για τη δήθεν κάλυψη δικαστικών εξόδων, εξόδων μεταφοράς των χρημάτων και τη δήθεν αποδέσμευση της κληρονομιάς, ενώ απαιτούσαν συνεχώς την καταβολή και άλλων χρημάτων.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνέλαβαν τον 42χρονο, τη στιγμή που παραλάμβανε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 400 ευρώ, από τον 58χρονο.

Από την ψηφιακή διερεύνηση και ανάλυση ηλεκτρονικών ιχνών προέκυψε η μεταφορά χρημάτων σε τουλάχιστον δέκα άτομα και εκτιμάται ότι ο συλληφθείς αποτελεί μέλος κυκλώματος, που δρα σε διεθνές επίπεδο, με συνεργούς σε άλλες χώρες, με σκοπό την αποκόμιση χρηματικών ποσών από ανυποψίαστους χρήστες του διαδικτύου.

Επιπλέον ο συλληφθείς έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για πλαστογραφία πιστοποιητικών και κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.

Ο 42χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα