Σύλληψη 29χρονου για κλοπή ιερού ναού στην Πάτρα

Συνελήφθη στην Πάτρα από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 29 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Ειδικότερα, ο 29χρονος, χθες νωρίς το πρωί, διέρρηξε τον ιερό ναό της Αγίας Φωτεινής Πατρών και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 360 ευρώ, ενώ κατά τη διαφυγή του έγινε αντιληπτός από περίοικους.

Αστυνομικοί

των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας ενήργησαν άμεσα αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών σε κοντινή απόσταση, και τη σύλληψή του.

Από την προανάκριση, που ενήργησε η Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, ο δράστης είχε διαπράξει από τον Ιούνιο του 2013 μέχρι και τη σύλληψη του, εξήντα δύο (62) κλοπές, σε Ιερούς ναούς στην Πάτρα, από τις οποίες είχε αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 10.805 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο δράστης εισέρχονταν στο ναό είτε παραβιάζοντας τις πόρτες και τα παράθυρα από τους γυναικωνίτες ή από τη σκεπή, ενώ στη συνέχεια αφαιρούσε τα χρήματα από τα παγκάρια και τα τάματα από τις εικόνες.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και κρατείται προκειμένου να οδηγηθεί στον Ανακριτή.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών

Keywords
Τυχαία Θέματα