Συλλήψεις και προσαγωγές αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Πάτρας

Επεισόδια που σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στο κέντρο της Πάτρας, μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και ομάδας αντεξουσιαστών, είχαν αποτέλεσμα να γίνουν δύο συλλήψεις και 18 προσαγωγές ατόμων που προκάλεσαν ζημιές σε ένα υποκατάστημα τράπεζας, σε ένα εμπορικό κατάστημα, σε οκτώ αυτοκίνητα και έβαλαν φωτιά σε εννέα κάδους απορριμμάτων.

Όλα

ξεκίνησαν όταν την ώρα που ομάδα νεαρών ατόμων πραγματοποιούσε υπαίθρια μουσική εκδήλωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, αστυνομικές δυνάμεις έκαναν προγραμματισμένους ελέγχους σε καταστήματα της περιοχής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία κάτοικοι της περιοχής, έκαναν παράπονα, λόγω του προχωρημένου της ώρας, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να ζητήσει από τους νεαρούς να σταματήσουν την μουσική.

Έπειτα από λίγη ώρα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης περισσότερα από 200 άτομα και όταν η Αστυνομία τους ζήτησε να σταματήσουν και πάλι τη μουσική, ξεκίνησαν τα επεισόδια.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι νεαροί εκτόξευσαν εναντίον των ΜΑΤ βόμβες μολότοφ και πέτρες, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψεις χημικών.

Τα επεισόδια επεκτάθηκαν και στους γύρω δρόμους, με αποτέλεσμα να υπάρξει αναστάτωση στην περιοχή. Τελικά έπειτα από αρκετή ώρα τα επεισόδια σταμάτησαν, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή, προκειμένου να αποτρέψουν τυχόν αντιδράσεις αντεξουσιαστών για τις συλλήψεις που έχουν γίνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα