Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη – νεκροί: Συγκλονίζει η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή

«Για μια μαζική τραγωδία» κάνει λόγο η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή, η οποία έχει αναλάβει τη διαδικασία της νεκροψίας και νεκροτομής των νεκρών της επιβατικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη ενώ στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Λάρισας συνεχίζουν να μεταφέρονται οι σοροί των θυμάτων. Η ιατροδικαστής δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Πρόκειται για μια μαζική τραγωδία. Βρισκόμαστε στη διαδικασία ταυτοποίησης και αναγνώρισης των σορών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Πρόκειται για μια επίπονη διαδικασία που χρειάζεται χρόνο. Είναι πραγματικά απίστευτο αυτό που

συνέβη». Η ιατροδικαστής τόνισε, επίσης, πως γίνεται το «ανθρωπίνως δυνατόν» από την ιατροδικαστική υπηρεσία, εκτιμώντας πως ο αριθμός των νεκρών πιθανότατα θα αυξηθεί.

Στο μεταξύ, τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από σήμερα 1η Μαρτίου μέχρι και τις 3 Μαρτίου για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Σε όλα τα δημόσια κτήρια θα κυματίζει μεσίστια η σημαία, ενώ αναστέλλονται όλες οι δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις. «Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στη Λάρισα. Επίσης, με απόφαση του Πρωθυπουργού κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών από την 1η έως και την 3η Μαρτίου 2023 με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτίρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα