Σύγκληση ΚΟ του ΠΑΣΟΚ την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου

Τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για την ερχόμενη Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου αποφασίζει ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου με την επιστροφή του από την Κόστα Ρίκα.

Βέβαια η ΚΟ του κόμματος δε θα συγκληθεί για να εκλέξει νέο πρόεδρο, όπως ζήτησε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, αλλά για να συζητήσουν

οι βουλευτές για τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα, τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα ανταλλαγής των ομολόγων και κυρίως την αποτελεσματικότερη στήριξη στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Η απόφαση σύγκλησης της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ έρχεται μια μόλις ημέρα μετά την καταψήφιση άρθρων του πολυνομοσχεδίου από βουλευτές του Κινήματος, κατόπιν έντονων αντιδράσεων που προκάλεσε η επίμαχη διάταξη Λοβέρδου για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων.

Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης ήταν η εσωκομματική ένταση να κλιμακωθεί επικίνδυνα και αρκετά στελέχη να εκφράζουν πλέον ανοιχτά τον προβληματισμό τους για την εικόνα που δίνεται στους πολίτες και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνο Μπεγλίτη, «οι διαδικασίες ανάδειξης προέδρου θα προχωρήσουν με συντεταγμένο τρόπο, όπως αποφάσισε πρόσφατα το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, πως το πρωί της Τετάρτης υπήρχε κινητικότητα στις τάξεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη συλλογή υπογραφών, προκειμένου να συγκληθεί άμεσα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος και να εκλέξει τον πρόεδρο της.

Keywords
Τυχαία Θέματα