Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μηχανικών έξω από το Ταμείο τους


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ) πραγματοποιούν σήμερα στις 14:00 μετά το μεσημέρι οι μηχανικοί.

Οι μηχανικοί διαμαρτύρονται για την επιβολή των εξοντωτικών, όπως τις χαρακτηρίζουν, αυξήσεων - και μάλιστα αναδρομικά από το 2011 - των ασφαλιστικών εισφορών τους, τις οποίες αδυνατούν να καταβάλλουν καθώς μαστίζονται από την ανεργία και την φτώχεια και ζητούν τη διάσωση του ασφαλιστικού τους φορέα από την πλήρη κατάρρευση.

Το ΤΕΕ σημειώνει

ότι «την Πέμπτη συνεδριάζει για πρώτη φορά το Δ.Σ. του ΕΤΑΑ με νέα σύνθεση την οποία σχημάτισε αντιδημοκρατικά και αντιδεοντολογικά ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, αντικαθιστώντας εν ψυχρώ 5 από τα 15 μέλη του και αφαιρώντας εντελώς την εκπροσώπηση του ΤΕΕ κατά τρόπο, ώστε να αποκλείσει το ενδεχόμενο να μειοψηφεί στις παράνομες και αντιδημοκρατικές εισηγήσεις του, εις βάρος των ασφαλισμένων Μηχανικών ο εγκάθετος πρόεδρος του Δ.Σ. ΕΤΑΑ».

Οι μηχανικοί ζητούν:

-Να ανακληθούν τα ασφαλιστικά μέτρα που τους έχουν ήδη σταλεί, να σταλούν νέα ειδοποιητήρια και να γίνει υπολογισμός των διακανονισμών των παλαιών οφειλών των ασφαλισμένων σύμφωνα με τις παλαιές εισφορές.

- Να παρέχεται πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς προϋποθέσεις σε όλους τους Μηχανικούς και τα προστατευόμενα μέλη τους.

-Άμεση αποκατάσταση των «κουρεμένων» αποθεματικών του Ταμείου μας.

- Ανάκληση των εξοντωτικών μειώσεων στις συντάξεις και τις παροχές του Ταμείου.

-Άμεση ενεργοποίηση του κλάδου ειδικών παροχών και

- Κατάργηση των πρόσθετων τόκων στις ανεξόφλητες ασφαλιστικές οφειλές

Keywords
Τυχαία Θέματα