Σύγχρονο θέατρο: μετονομάζεται σε «104» και ξεκινάει με πλούσιο πρόγραμμα

Η Μίνα Αδαμάκη, ο Θάνος Τοκάκης, ο Χρήστος Καρχαδάκης και η ομάδας Tandem θα ανεβάσουν, μεταξύ άλλων, έργα στο πρώην Σύγχρονο θέατρο, από τον Οκτώβριο.Το πλούσιο και εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα που ανακοίνωσε το «104» για τους μήνες από τον Οκτώβριο έως τον Ιανουάριο, μας κάνει να δίνουμε από τώρα ραντεβού στο Γκάζι. 

Η Μίνα Αδαμάκη που σκηνοθετεί και ερμηνεύει (από τις 22 Οκτωβρίου κάθε Δευτέρα και Τρίτη) την «Κοκώνα Μάρω» του Νάνου Βαλαωρίτη (απόσπ ασμα

από το μυθιστόρημα «Τα σπασμένα χέρια της Αφροδίτης της Μήλου») στην πιο προσωπική της δουλειά (αφού η ίδια υπογράφει από την σκηνογραφική, ενδυματολογική έως και την μουσική επιμέλεια του μονολόγου της) είναι μόνο ένας από τους λόγους. 

Ο Θάνος Τοκάκης στο πρώτο του σκηνοθετικό εγχείρημα με το κλασικό ονειρόδραμα «Hannele» του Χάουπτμαν που ξεκίνησε πέρυσι την διαδρομή του για λίγες παραστάσεις στο θέατρο του Νέου Κόσμου, είναι ακόμη ένας καλός λόγος για να βρεθούμε εκεί από τις 22 Οκτωβρίου έως τις 15 Ιανουαρίου, Δευτέρα ή Τρίτη. Παίζουν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Ειρήνη Μπούνταλη, Δημήτρης Ντάσκας, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Ειρήνη Φαναριώτη, Βαγγέλης Ψωμάς. 

Το ίδιο και η επανάληψη του «Χοντροί άντρες με φούστες» του Νίκι Σίλβερ, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Χρήστου Καρχαδάκη και τους Mαρία Γεωργιάδου, Άγης Εμμανουήλ, Δημήτρης Μακαλιάς, Αγγελική Μιχαλοπούλου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, κάθε Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από τις 19 Οκτωβρίου. 

Στο πρώην Σύγχρονο Θέατρο της Αθήνας όμως, στο 41 της οδού Ευμολπιδών δηλαδή, θα λειτουργεί και μια δεύτερη σκηνή το Black Box. Εκεί θα δούμε:

Την θεατρική διασκευή της Βάσιας Ατταριάν και της Σοφία Γαλανάκη πάνω στο μυθιστόρημα της Αμάντας Μιχαλοπούλου «Γιατί σκότωσα την καλύτερή μου φίλη» σε σκηνοθεσία Βάσιας Ατταριάν με τους: Παναγιώτη Κατσώλη, Νάνσυ Μπούκλη και Στέλλα Νούλη. (Από 22 Οκτωβρίου κάθε Δευτέρα και Τρίτη). 

Επίσης, το κλασικό κείμενο του Κάρλ Σένχερ «Γυναίκα διάβολος» σε σκηνοθεσία  Δημήτρη Σαμόλη με τον ίδιο και τους: Μπάμπη Γαλιατσάτο και Ηρώ Μπέζου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή από 25 Οκτωβρίου. 

Στο Black Box  θα φιλοξενηθούν ακόμη: η καινούργια δουλειά της πάντα ενδιαφέρουσας Ομάδας Tandem με τίτλο «Η φωνή», βασισμένη στο πείραμα του Stanford, σε σκηνοθεσία Μαργαρίτας Γερογιάννη (κάθε Πέμπτη και Παρασκευή από τις 22 Νοεμβρίου), αλλά και η επανάληψη του «Ι am my own wife» σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Ιωσήφ Βαρδάκη που είχε πρωτοπαρουσιαστεί πέρυσι στο Bios σε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας απο τον Χάρη Αττώνη (κάθε Σάββατο και Κυριακή από 20 Οκτωβρίου). 

Info: «104», Ευμολπιδών 41- Γκάζι, (3' απο το μετρό Κεραμεικός)  τηλ: 210 3455020

 

Keywords
Τυχαία Θέματα