Στουρνάρας: Εμμένει στο ότι δεν υπάρχει υπερφορολόγηση στην Ελλάδα

Εμμένει στη θέση του ότι δεν υπάρχει υπερφορολόγηση στην Ελλάδα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, όπως επανέλαβε μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τον Προϋπολογισμό του 2014.

Ο υπουργός Οικονομικών είχε δεχθεί νωρίτερα κριτική από τη βουλευτή της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη

και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, με αφορμή της δηλώσεις του στο Mega και στην εκπομπή «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη περί «υποφορολόγησης» των ελλήνων πολιτών.

Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων ο Γιάννης Στουρνάρας υπογράμμισε πως «οι φόροι στην Ελλάδα ανήλθαν στο 22,8% του ΑΕΠ όταν στην ευρωζώνη είναι 25,7%» και επομένως η διαφορά των τριών μονάδων δείχνει ότι δεν υπάρχει υπερφορολόγηση.

Ο Γιάννης Στουρνάρας έσπευσε όμως να διευκρινίσει ότι στην Ελλάδα «πληρώνουν τα συνήθη υποζύγια», δηλαδή μισθωτοί και συνταξιούχοι.

Στη συνέχεια ανέφερε το παράδειγμα των ελευθέρων επαγγελματιών υπενθυμίζοντας ότι στο παρελθόν, όταν ετίθετο αφορολόγητο όριο, οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες έπεφταν κάθε φορά κάτω από το όποιο αφορολόγητο όριο είχε τεθεί. Ανέφερε ακόμη ότι υπάρχει αμερικανική μελέτη που δείχνει ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες πληρώνουν τοκοχρεωλύσια σημαντικά υψηλότερα από τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα