Στον πάγο η χώρα για 48 ώρες τουλάχιστον

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σημειώνεται από σήμερα το πρωί και το κρύο είναι «τσουχτερό» σε πολλές περιοχές της χώρας. Ισχυρός παγετός μέχρι το βράδυ στα ηπειρωτικά, ενώ στα βόρεια θα είναι τοπικά ολικός. Στα ορεινά της χώρας υπάρχουν έντονες χιονοπτώσεις και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Στην Αττική οι αραιές νεφώσεις το πρωί θα αυξηθούν από το απόγευμα και τη νύχτα είναι πιθανό να σημειωθεί χιονόνερο και ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν έως 6 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις

πρόσκαιρα αυξημένες θα σημειωθούν στη Θεσσαλονίκη, όπου οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα θαλάσσια μέχρι 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από -3 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Συνθήκες ολικού παγετού επικρατούν στη Δυτική Μακεδονία, όπου σε ορισμένες περιοχές καταγράφονται πολικές θερμοκρασίες. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Φλώρινας, όπου το πρωί ο υδράργυρος έδειξε -24 βαθμούς Κελσίου, ενώ λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών τα σχολεία στους δήμους Φλώρινας και Πρεσπών παραμένουν κλειστά. Για τον ίδιο λόγο τα σχολεία στην Καστοριά άνοιξαν στις 9.15 το πρωί.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βίγλας και Βιτσίου, καθώς και στην επαρχιακή οδό Καστοριάς - Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου. Εξάλλου, με αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων προ το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν, στο όρος Βόρας.

Την Τρίτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα υπάρχουν νεφώσεις με χιόνι ή χιονόνερο στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και στις περισσότερες περιοχές δεν θα ξεπεράσει τον 1 βαθμό Κελσίου, με αποτέλεσμα να σημειωθεί ισχυρός παγετός στα ηπειρωτικά, ο οποίος βόρεια και κατά τόπους θα είναι ολικός.

Keywords
Τυχαία Θέματα